Poolse seizoen voor groene paprika's in volle gang

“Poolse bedrijven concurreren om de laagste prijs"

Het seizoen voor groene paprika's verloopt goed voor Poolse telers en exporteurs. Het weer heeft roet in het eten gegooid bij verschillende andere producten, maar groene paprika's hebben hier geen last van ondervonden.

Hoewel het seizoen voor rode en gele paprika's ook snel zal beginnen, zijn op dit moment alleen nog groene paprika's beschikbaar, zegt Kornelia Lewikowska, verkoopmanager bij Green Best. “Het seizoen voor groene paprika's verloopt tot nu toe redelijk goed en de kwaliteit is uitstekend. Op dit moment zijn er alleen groene paprika's beschikbaar, maar binnenkort zullen er ook weer rode en gele paprika's zijn."

Dat het weer goed is geweest voor de paprikateelt, betekent echter niet dat het seizoen niet zijn uitdagingen kent, vertelt Lewikowska: “De grootste uitdaging van dit seizoen is de prijs van de groenten. Poolse bedrijven concurreren op dit moment met elkaar om de laagste prijs te kunnen bieden. Deze ontwikkeling heeft een negatieve invloed op de telers, die natuurlijk niet blij zijn met deze situatie. Je zou denken dat we moeten concurreren met andere landen, maar de grootste concurrenten zijn echter binnenlandse bedrijven die hun eigen winstgevendheid verminderen met deze strategie. Op dit moment, de eerste dagen van juli, liggen de prijzen rond de €0,72 per kg en we exporteren de producten naar Frankrijk, Duitsland, België en Denemarken."

Green Best richt zich op dit moment volledig op groene paprika's, maar binnenkort zullen ze ook andere producten aan gaan bieden. "Over een maand hebben we ook weer rode en gele paprika's en aubergines. Daarnaast verkopen we in deze periode ook tomaten."

Voor meer informatie:
Kornelia Lewikowska
Green Best
Mob: +48 737 602 848
kornelia.lewikowska@greenbest.pl   
www.greenbest.pl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven