Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Niek Haerkens, Marni Fruit:

"Moeizame ijsbergslamarkt is contrast met vorig jaar"

Tholen - De ijsbergslamarkt staat behoorlijk onder druk. "We hebben te maken met een groot aanbod en lage prijzen. En dat is al een paar weken zo," constateert Niek Haerkens van Marni Fruit. "Hetzelfde geldt eigenlijk voor het hele sla-aanbod, ook soorten als lollo bionda en lollo rosso lopen zwaar achter in prijsvorming."

De situatie is daarmee tegengesteld aan vorig jaar. "Toen begon het seizoen slecht, maar ging de prijscurve vervolgens hard omhoog", herinnert Niek zich. "Daar is nu geen sprake van. Prijzen voor ijssla liggen momenteel rond de 3,50 euro en ik zie de markt de komende twee weken ook niet zomaar verbeteren."

"Er is veel concurrentie van de Duitse sla, maar verder kan ik niet echt een vinger leggen achter de moeizame markt. De sla is gewoon moeilijk te slijten. We krijgen veel vraag van andere tuinders om hun sla te vermarkten, maar we hebben momenteel onze handen vol om de sla van onze eigen tuinders te verkopen."

Voor meer informatie:
Niek Haerkens
Marni Fruit
+31 (0)180 69 79 93
niek@marnifruit.nl
www.marnifruit.com