Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaans tomatenseizoen van start

"Het tomatenseizoen is goed begonnen en de volumes lijken in overeenstemming te zijn met 2018", zegt Felice Petrillo, directeur van telersorganisatie AOP Luce.

De tomaten worden geteeld tussen Fondi en Sperlonga, een gebied met een gunstig klimaat vanwege de nabijheid van de zee en een zanderige bodem vol voedingsstoffen. 

"Het oogsten van de coeur de boeuf tomaten begon aan het begin van mei en die van cherry, datterino, en piccadilly tomaten begint nu."

"Supermarkten zijn de laatste jaren steeds meer geïnteresseerd in coeur de boeuf. Daarom richten we ons ook op dit type, aangezien de beschikbare hoeveelheden tot een paar jaar geleden zeer beperkt waren."

"Voor tomaten in de vollegrond wordt gebruik gemaakt van
Trichoderma (schimmel voor vermindering van bodemziektes) en nuttige micro-organismen om onze gewassen te beschermen."

Om een goed resultaat te verkrijgen, zijn alle planten geënt. Dit jaar hebben we weinig last gehad van de tomatenmineermot en er zijn ook geen virussen geweest," aldus Petrillo.

Met betrekking tot de vermindering van het plasticgehalte in verpakkingen heeft Aop Luce een reeks kartonnen bakjes ontwikkeld.

Voor meer informatie: 
A.O.P. LUCE
Email: info@aopluce.com
Web: www.aopluce.com 

Publicatiedatum: