Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telers wijzen op overmatige import

Lage tomatenprijzen en moeilijkheden voor Italiaanse telers

Momenteel zijn de prijzen voor tomaten in Italiƫ erg laag. Dat bevestigt teler Daniele Brunelli uit Verona. "Ik ben begin juni gestart met de oogst, maar tot nu toe zijn de prijzen niet gestegen."

De hoeveelheden zijn niet erg hoog want het weer in mei heeft voor problemen gezorgd.

"Ik denk dat de fout ligt bij de overmatige import. Maar zo is het al jaren, zeker in het voorjaar. De prijzen worden door anderen opgelegd en wij telers zijn degenen die kampen met problemen."

Brunelli teelt zijn tomaten op bijna 15 hectare en de verplantingen werden geleidelijk uitgevoerd, zodat de oogst tot midden oktober kan worden voortgezet. "De prijzen van de herfsttomaten zijn beter, maar alsnog is het laag, omdat het niet eenvoudig is om tomaten in de zomer te laten groeien."

De teler heeft een eigen verpakking die hem herkenbaar maakt op de markt, maar dit volstaat niet om een goede prijs te krijgen. "Ik denk niet dat het een kwestie van afnemende consumptie is. Ik denk eerder dat er veel telers zijn, ook uit het buitenland, die bijdragen aan de zware situatie waarin we ons bevinden."

De afzetkanalen zijn de groothandelsmarkten in Midden- en Noord-Italiƫ. Naast traditionele tomaten heeft Brunelli ook tomaten die eruit springen wat betreft geur en smaak en hier kan hij een paar cent meer voor vragen.

Voor meer informatie:
Daniele Brunelli
Tel.: +39 338 4436859

Publicatiedatum: