Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koning van de groenten voor de armen

Tholen - Maxima heeft er vermoedelijk al van gesmuld, de Brabantse Wal Asperge. Het eerste portie werd enkele weken geleden gestoken en was traditiegetrouw voor de Koninklijke familie bestemd. Aankomende moederdag kunnen moeders van arme gezinnen er ook van genieten. De voedselbank mag deze namelijk uitdelen namens de telersvereniging Brabantse Wal Asperges. Voor Pinksteren staat een tweede portie op het programma.


Corné Ooms van Brabantse Wal Asperge overhandigt een portie geschilde asperges aan Leon den Heijer van de voedselbank in Woensdrecht

"Het past in de coöperatieve gedachte van onze telersvereniging. Onze omgeving is voor ons heel belangrijk. We zetten er 90 procent  via onze eigen afzetkanalen af waardoor onze prijzen niet mee fluctueren met die van de reguliere markt. Daardoor draaien we eigenlijk altijd een goed seizoen en daarom willen wij ook een goede partner zijn voor onze omgeving en iets terugdoen voor mensen die asperges niet makkelijk kunnen betalen", vertelt Corné Ooms van Brabantse Wal bv en aspergeteler.


Een appelteler doneert wekelijks een deel van zijn oogst. Dit zijn de laatste appelen van dit seizoen

De voedselbank is er erg blij mee. Verse groenten en fruit zijn een schaars goed. Ze ontvangen per klant een kilo geschilde asperges en aspergestukken. Leon den Heijer, floormanager uitgiftepunt Woensdrecht van de Westbrabantse Voedselbank Goed Ontmoet is daarom altijd op zoek naar gezonde producten: "We komen om in zoetigheid maar we willen onze klanten graag een zo gezond mogelijk aanbod bieden."


Meer zoetigheid dan verse groenten, naast de asperges voor Moederdag zijn er deze week tomaten en komkommers beschikbaar voor klanten van de voedselbank

Voor meer informatie
Brabantse Wal
Corné Ooms
Molenstraat 60
4641 BE Ossendrecht
+31(0)6 51 263 606
corne@brabantsewalbv.nl
www.brabantsewalbv.nl