Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ramadanmaatregel

250 ton tomaten op Algerijnse markt gebracht ter verlaging van de prijzen

Mustapha Belhanini, bestuursvoorzitter van de ‘Groupe de valorisation des produits agricoles’ (‘GVAPRO’), heeft aangekondigd in de ramadanmaand 250 ton tomaten te zullen afzetten om zo de prijzen – die sinds een paar weken sterk zijn gestegen – weer te verlagen.

“We hebben ervoor gekozen de tomaten niet op groothandelsmarkten af te zetten, maar om ze via ons verkooppunt direct binnen het bereik van de consument te plaatsen,” zei Belhanini. Meestal verkoopt GVAPRO de landbouwproducten tijdens de ramadan rechtstreeks aan burgers, maar voor het eerst is nu besloten de tomaten via de verkooppunten te verkopen.

Alle tomaten, die de ‘GVAPRO’ tijdens de ramadan op de markt brengt, worden overigens in kassen gekweekt. Behalve tomaten verhandelt de ‘GVAPRO’ ook 200 ton dadels, 50 ton olijven en behoorlijke hoeveelheden olijfolie. Op deze manier is de beschikbaarheid van deze producten tegen ‘concurrerende’ prijzen gegarandeerd.

Belhanini sluit niet uit dat er tijdens de tweede helft van Ramadan – als de prijzen weer gaan stijgen – nog andere soorten tuinbouwproducten op de markt komen.

Bron: alg24.net

Publicatiedatum: