Ramadanmaatregel

250 ton tomaten op Algerijnse markt gebracht ter verlaging van de prijzen

Mustapha Belhanini, bestuursvoorzitter van de ‘Groupe de valorisation des produits agricoles’ (‘GVAPRO’), heeft aangekondigd in de ramadanmaand 250 ton tomaten te zullen afzetten om zo de prijzen – die sinds een paar weken sterk zijn gestegen – weer te verlagen.

“We hebben ervoor gekozen de tomaten niet op groothandelsmarkten af te zetten, maar om ze via ons verkooppunt direct binnen het bereik van de consument te plaatsen,” zei Belhanini. Meestal verkoopt GVAPRO de landbouwproducten tijdens de ramadan rechtstreeks aan burgers, maar voor het eerst is nu besloten de tomaten via de verkooppunten te verkopen.

Alle tomaten, die de ‘GVAPRO’ tijdens de ramadan op de markt brengt, worden overigens in kassen gekweekt. Behalve tomaten verhandelt de ‘GVAPRO’ ook 200 ton dadels, 50 ton olijven en behoorlijke hoeveelheden olijfolie. Op deze manier is de beschikbaarheid van deze producten tegen ‘concurrerende’ prijzen gegarandeerd.

Belhanini sluit niet uit dat er tijdens de tweede helft van Ramadan – als de prijzen weer gaan stijgen – nog andere soorten tuinbouwproducten op de markt komen.

Bron: alg24.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven