The Greenery en Plant Science werken samen aan nieuwe zachtfruitrassen

The Greenery heeft een exclusief contract getekend met het Amerikaans veredelingsbedrijf Plant Sciences om de komende jaren samen nieuwe rassen voor aardbeien, frambozen en bramen te ontwikkelen waarbij de nadruk ligt op smaak, houdbaarheid en rendement.

Steven Martina (The Greenery) en Steve Nelson (Plant Sciences Inc.) ondertekenen contract voor exclusieve samenwerking

Exclusieve samenwerking
The Greenery streeft continu naar nieuwe producten en daarmee nieuwe kansen voor haar telers. Plant Sciences Inc. (PSI) heeft meer dan 20 jaar ervaring in de ontwikkeling van  zachtfruit. Het in Californië gevestigde bedrijf heeft door wereldwijde  research, ontwikkeling en testen van zachtfruit een leidinggevende positie veroverd als producent van premium zachtfruit dat wereldwijd geteeld wordt. Door de samenwerking met Plant Sciences Inc. krijgen Greenery-telers kansen om nieuwe, smaakvolle rassen exclusief op de markt te brengen en zich zo te onderscheiden van de massaproductie van de gebruikelijke rassen.

Tijdens de ontwikkeling van nieuwe rassen, van plantenopkweek tot en met het afleveren bij de klant, worden de telers begeleid door een teeltspecialist van The Greenery. The Greenery is op deze manier betrokken bij de hele keten, van uitgangsmateriaal tot en met het winkelschap.

Rendement voor teler en klant
Naast smaak en shelf-life is het ook van belang dat de rassen een goed rendement voor de teler geven. De samenwerking met PSI heeft geresulteerd in rassen die niet alleen uitblinken in smaak en houdbaarheid. Door ook te selecteren op plukgemak en een vlakker aanvoerpatroon is ook voldaan aan de wens van telers het beschikbare personeel zo efficiënt mogelijk in te zetten. Met teelt- en marketingconcepten zorg The Greenery dat de producten optimaal tot waarde worden gebracht en aansluiten bij het beoogde klantsegment en consumentenbehoefte.

Voor meer informatie
The Greenery
Rob van der Weele
Senior productmanager Zachtfruit
r.vanderweele@thegreenery.com 
T +31 6 22 482 293

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven