Wouter Willems, ZON:

"Goede prijzen op lege paprikamarkt"

Tholen - De paprikamarkt bereikte vorige week uitschieters tot boven de 6 euro. Inmiddels zijn de marktprijzen wat gestabiliseerd, maar volgens paprikaverkoper Wouter Willems van ZON zien de vooruitzichten voor de komende weken er niet verkeerd uit. "De markt is helemaal leeg en hoewel de aanvoer niet gering is, wordt het hele aanbod gelijk afgezet."

Wouter (rechts) op bezoek bij ZON-telers van oranje paprika's

"Vandaag lag de prijs van de gele paprika's rond de 1,80 euro, de rode paprika's gingen richting de 2 euro en de oranje lagen op een niveau van 2,20/2,30 euro", somt Wouter op. "Groene paprika's kwamen ook weer boven de 1 euro uit. Die prijs blijft nog wat achter, maar dat is traditiegetrouw het effect als er weinig 'kleurtjes' beschikbaar zijn."

"Ik heb geen glazen bol, dus kan niet voorspellen hoe de markt zich gaat ontwikkelen, maar de huidige omstandigheden zijn goed. De kwaliteit is goed en de vraag is breed. Zo trekt de Duitse markt er volop aan, wordt er goed afgezet aan de Nederlandse retail en hoor ik dat markten als het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië ook goed vragen. Al met al gaan we de goede richting op."

Voor meer informatie:
Wouter Willems
ZON
Venrayseweg 104
5928 RH Venlo
T: +31 (0)77 3239999
F: +31 (0)77 3239719
wouter.willems@royalzon.com
www.zon-business.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven