Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wouter Willems, ZON:

"Goede prijzen op lege paprikamarkt"

Tholen - De paprikamarkt bereikte vorige week uitschieters tot boven de 6 euro. Inmiddels zijn de marktprijzen wat gestabiliseerd, maar volgens paprikaverkoper Wouter Willems van ZON zien de vooruitzichten voor de komende weken er niet verkeerd uit. "De markt is helemaal leeg en hoewel de aanvoer niet gering is, wordt het hele aanbod gelijk afgezet."

Wouter (rechts) op bezoek bij ZON-telers van oranje paprika's

"Vandaag lag de prijs van de gele paprika's rond de 1,80 euro, de rode paprika's gingen richting de 2 euro en de oranje lagen op een niveau van 2,20/2,30 euro", somt Wouter op. "Groene paprika's kwamen ook weer boven de 1 euro uit. Die prijs blijft nog wat achter, maar dat is traditiegetrouw het effect als er weinig 'kleurtjes' beschikbaar zijn."

"Ik heb geen glazen bol, dus kan niet voorspellen hoe de markt zich gaat ontwikkelen, maar de huidige omstandigheden zijn goed. De kwaliteit is goed en de vraag is breed. Zo trekt de Duitse markt er volop aan, wordt er goed afgezet aan de Nederlandse retail en hoor ik dat markten als het Verenigd Koninkrijk en Scandinaviƫ ook goed vragen. Al met al gaan we de goede richting op."

Voor meer informatie:
Wouter Willems
ZON
Venrayseweg 104
5928 RH Venlo
T: +31 (0)77 3239999
F: +31 (0)77 3239719
wouter.willems@royalzon.com
www.zon-business.com