Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Diederick Knijnenburg, Oakfield Champignons:

"Na Pasen iets rustiger op paddenstoelenmarkt"

Tholen - De markt voor paddenstoelen is door de feestdagen een beetje teruggevallen. "Tot Pasen is de markt behoorlijk goed geweest, maar sindsdien is het wat minder druk. Feestdagen als 1 mei en 8 mei in onze afzetlanden doen de markt geen goed. Als die dagen wegvallen, is er voor het mooie net even te veel handel op de markt", aldus Diederick Knijnenburg van Oakfield Champignons uit Stramproy.

Daarbij zorgt Pasen volgens de salesmanager traditiegetrouw niet voor veel extra verkoop. "Pasen is wat dat betreft geen kerst. Je ziet dat men in de week voor Pasen wel wat eerder gaat vragen, maar er is geen extreme vraag. Tweede Paasdag valt dan weer weg, wat de extra verkoop van de week ervoor weer teniet doet. Alleen de exotische paddenstoelen zijn wat meer in trek. Momenteel liggen de prijzen van de witte champignons op de vrije markt rond de 4,50 euro. "

Oakfield belevert rechtstreeks klanten in Nederland, Frankrijk, Belgiƫ, Groot-Brittanniƫ, Duitsland en zelfs buiten Europa. "De afzet naar markten als het Midden-Oosten verloopt heel constant. Hooguit zal de vraag gedurende de Ramadan iets afnemen", constateert Diederick. "Nu het voorjaar zijn intrede heeft gedaan, is er traditiegetrouw wat meer aandacht voor voorjaarsproducten als asperges en aardbeien en valt de aandacht voor een jaarrond product als champignons even weg."

"Wel zien we ten opzichte van vorig jaar een forse groei in de vraag naar exotisch geteelde paddenstoelen. Zelf hebben we ons assortiment exotische paddenstoelen het afgelopen jaar uitgebreid met gele paddenstoelen, Maitake en Pompom blanc en telen we alles nu biologisch. Bij vraag uit de markt zullen we dit assortiment zeker nog verder uitbreiden", besluit Diederick.

Voor meer informatie:
Diederick Knijnenburg
Oakfield Champignons
Lochtstraat 1
6039 RV Stramproy
0495 564113
sales@oakfield.nl   
www.oakfield.nl