Atef Belabes, Marquillanes

“Constante vraag naar importpaprika's in Frankrijk”

“Afhankelijk van de kleur is er op de Franse markt altijd wel een constante vraag naar paprika's. De prijzen zijn goed. Over het algemeen zijn groene en rode paprika’s duurder dan gele paprika's, omdat deze in Frankrijk het meest worden gegeten,” legt commercieel directeur van Marquillanes Atef Belabes uit. “Dankzij ons systeem slagen we erin op alle drie de kleuren evenveel accent te leggen.” Het bedrijf is gespecialiseerd in de import van paprika's uit Spanje en Marokko.

Rode paprika’s uit Marokko

“Zodra de Franse producten op de markt komen, daalt de vraag naar importproducten natuurlijk of ze nu uit Marokko, Spanje of Nederland komen. Maar er is altijd een tekort binnen de nationale en lokale teelt. Afhankelijk van de situatie hieromtrent proberen we een balans te vinden tussen de importvolumes en de prijzen. Alleen zo kunnen we er zeker van zijn dat we de Franse en Europese markt het hele jaar door kunnen bedienen. Een diversiteit aan producten leidt tot een breed aanbod aan producten en geeft consumenten de mogelijkheid om precies dat te eten waar ze behoefte aan hebben.”

Gele paprika’s uit Marokko

Marquillanes heeft heel veel verschillende klanten. “We bedienen de inkoopcentra van grote en middelgrote supermarkten, de traditionele groothandels en de industrie. De industrie neemt onze producten voornamelijk af om ze om te zetten naar verse, gesneden varianten.”

California-paprika’s uit Marokko

Het oudste bedrijf in Saint Charles
Marquillanes is in 1946 opgericht door Paul Marquillanes, de eerste voorzitter van de Nationale Unie van importeurs en exporteurs van groenten en fruit en promotor van het internationale platform Saint Charles. Marquillanes wordt beschouwd als een van de oudste bedrijven. Haar troeven liggen op het vlak van het diverse aanbod en in de mix van producten uit zowel Spanje als Marokko.

“We richten ons ook steeds meer op producten uit andere landen en de komende jaren op biologische producten”, vertelt Atef. “Dankzij onze moderne en volledig van airconditioning voorziene faciliteiten, onze aandacht voor kwaliteit aan de hand van het IFS LOGISTIC-, het IFS BROKER-, het AOE- (voor export), het HACCP-initiatief en de internationale Saint Charles kwaliteitsbenadering (medeondertekend door fraudebestrijdingsdiensten) kunnen we een klantenkring opbouwen bestaande uit klanten die zich meer en meer inzetten voor een goede traceerbaarheid van producten en voedselveiligheid hoog in het vaandel hebben staan.”

Voor meer informatie:
Marquillanes
Atef BELABES
Telefoonnummer: +33 (0) 4 68 85 67 27
atef@marquillanes.fr 
www.marquillanes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.