Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste frambozen van 2019 geveild bij BelOrta

Vandaag werden bij BelOrta de eerste frambozen van het ras Kwanza verkocht. De eerste frambozen van seizoen 2019 werden aangevoerd door teler “ Kwekerij De Koning”. Ze werden aangekocht door Lejeune uit St-Katelijne - Waver.


Benny Vanderborght (Lejeune) & Philiep Willems

Areaal blijft stabiel  bij BelOrta
Het areaal frambozen bij BelOrta blijft in 2019 stabiel ten opzichte van 2018. Alle frambozen worden onder bescherming geteeld, hoofdzakelijk de variëteit “ Kwanza”.

Dit jaar verwachten we een productie van circa 1,3 miljoen kg in alle variëteiten van frambozen. De grootste troeven van Kwanza zijn onder andere een langere beschikbaarheid en een goede houdbaarheid of uitstalleven. Hierdoor is deze framboos geschikt voor verre export. Frambozen kunnen in overleg met de commerciële dienst in alle alternatieve verpakkingen geoogst worden. Dankzij eigen inpakfaciliteiten kan ook flexibel ingespeeld worden op vragen naar gesloten verpakkingen met deksel of topseal.

Beschikbaarheid tot en met de feestdagen
Enkele jaren geleden was zachtfruit met Belgische origine maar gedurende enkele maanden beschikbaar. Afgelopen decennium is die periode door innovatieve teelttechnieken en nieuwe rassen verlengd.

Vanaf heden zijn deze mooie producten van eigen bodem beschikbaar gedurende een lange periode. Ideaal voor de fans van deze heerlijke én gezonde snoepjes. Ook bij de artisanale plaatselijke bakker worden de frambozen enorm gewaardeerd en dit tot en met de feestdagen op het einde van het jaar.

Voor meer informatie:
BelOrta
Divisie Borgloon
+32 (0)12 670 210
Divisie Zellik
+32 (0)2 481 08 83
verkoopfruit@belorta.be
www.belorta.be 

Publicatiedatum: