Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ton de Jong, FruitMasters:

"Afzet kasaardbeien hoofdzakelijk gericht op binnenlandse en Duitse markt"

Tholen - Het Hollandse kasaardbeienseizoen is weer van start gegaan. "Tijdens de Rode Kruis Bloesemtocht op zaterdag 13 april openen we officieel het Hollandse Aardbeienseizoen. We pakken dan groots uit om consumenten te laten weten dat het nieuwe Hollandse aardbeienseizoen is geopend. De meeste kasaardbeien zullen rond week 16 op de markt komen", vertelt Ton de Jong van FruitMasters. Prijzen van de goede aardbeien liggen nu op een niveau rond de 2,50 euro, wat volgens de verkoper redelijk is voor de tijd van het jaar. "De afzet van de kasaardbeien is momenteel vooral gericht op de binnenlandse markt en ook de Duitse markt is er bij de start van het seizoen altijd bij."

Ook bij FruitMasters neemt de kasaardbeienteelt toe ten faveure van de vollegrondsteelt. "Bij ons is de vollegrondsteelt niet zo groot meer. Telers richten zich op kwaliteit. Met stellingen- en kasteelt zijn zij minder afhankelijk van het weer. In de regio Breda zie je dat de vollegrondsteelt nog iets meer leeft", constateert Ton. "Een seizoensvooruitblik geven, vindt de ervaren verkoper lastig. "Je kunt hooguit twee weken vooruit kijken, maar niet verder. Kijk wat er vorig jaar gebeurde met het weer, dat valt niet te voorspellen. Maar aardbeien zullen er voldoende komen."

Voor meer informatie:
Ton de Jong
FruitMasters
Tel. 0345-578800
Fax 0345-578803
T.deJong@fruitmasters.nl 
www.fruitmasters.nl