Sainsbury's en ASDA denken € 1,8 mld via fusie te besparen

Sainsbury's en Asda hebben onlangs hun antwoorden aan de Competition and Markets Authority (CMA) voorgelegd op de opmerkingen en voorstellen van de CMA.

Sainsbury's en Asda verschillen sterk van mening met de CMA en menen dat de analyse van hun voorgestelde fusie door de CMA significante fouten bevat. De concurrentieproblemen die door de CMA geïdentificeerd zijn, komen niet overeen met de feiten en het bewijs, waardoor een onredelijk aantal zorggebieden zijn ontstaan. In een gedetailleerd antwoord benoemen Sainsbury's en Asda deze economische en legale fouten. 

Sainsbury's en Asda hebben de CMA details gegeven over hun geraamde 1,8 miljard euro aan kostenbesparing. Dit geeft hun de mogelijkheid om de 1 miljard aan vaste consumentenprijzen te financieren en ook om aan hun verplichtingen aan de aandeelhouders met een waarde van 578 mln te voldoen tegen het einde van het tweede financiële jaar. 

Beide bedrijven moedigen het CMA sterk aan om te erkennen dat de consumenten duidelijk zullen profiteren van de fusie die de kosten voor onderhoud voor miljoenen Britse huishoudens verbetert met 1,1 miljard euro per jaar. 

Sainsbury's Mike Coupe en Asda's Roger Burnley: "We willen met de fusie besparingen voor consumenten genereren op hun boodschappen en brandstof. We willen de prijzen met 1,1 mln euro per jaar vanaf het derde jaar laten dalen waardoor de prijzen voor dagelijkse producten met 10% zullen dalen. We willen onze prestaties jaarlijks door een onafhankelijke partij laten controleren en publiceren."

"We hopen dat de CMA rekening zal houden met het bewijs dat we gepresenteerd hebben en dat de fouten hersteld zullen worden."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven