Migros test gepersonaliseerde online-shop

Een individuele online-shop gebaseerd op het persoonlijke inkoopgedrag van klanten - dat test Migros in Bern met het pilotproject 'My Migros'. Met Le Shop is Migros de Zwitserse marktleider op het gebied van levensmiddelenhandel via internet. Nu test de retailer een nieuw online format.

Bij het pilotproject 'My Migros' analyseert Migros de inkooproutine van de klanten aan de hand van stapelgegevens en bouwt daarop een individuele online-shop voor iedere afzonderlijke klant. Koopt een klant bijvoorbeeld iedere zaterdag een opbakbrood, dan zal de online-shop hem of haar dit product voortaan op zaterdag altijd ver bovenaan geplaatst tonen. Dat meldt de Zwitserse krant 'Der Bund', zich beroepend op het vakportaal Etailment.de.

'My Migros' laat echter niet alleen vaak gekochte producten prominent zien. Het algoritme schat ook in wanneer de producten nodig zijn en sorteert ze passend hierbij in de online-shop, verklaarde Andrea Bauer, woordvoerster van Migros Aare, tegenover de krant. Als iemand toiletpapier koopt, schat het systeem in over hoe lange tijd de voorraad ongeveer op is. Daarna wordt het toiletpapier weer verder naar boven getoond. Producten die een klant nauwelijks koopt kan hij of zij weliswaar ook vinden, maar moeten via een zoekfunctie op worden gezocht.

'Razendsnel inkopen doen'
Het doel van het project is het boodschappen doen makkelijker te maken voor de klanten. Volgens Der Bund maakt Migros reclame met 'razendsnel' inkopen doen in tien minuten. De test loopt reeds sinds augustus, Migros heeft er tot nu toe echter nog niet over geïnformeerd. Details over de ervaringen wil Migros volgens Der Bund in de komende weken bekend maken. 200 geselecteerde klanten uit de stad en agglomeratie Bern nemen deel aan de test. 'My Migros' loopt om flexibiliteitsredenen onafhankelijk van de bestaande online-shop Le Shop.

Of 'My Migros' landelijk ingevoerd wordt staat nog open, vertelde de woordvoerster van Migros verder tegen de krant.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven