Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thierry Boyer, Les Cailloux en Provence:

“Op de Franse markt moeten we tomaten van uitstekende smaakkwaliteit aanbieden”

Les Cailloux en Provence heeft een assortiment met dertig ‘oude’ tomatenrassen die in de volle grond worden geteeld. “We telen die tomaten al 15 jaar,” zegt directeur Thierry Boyer van het Franse bedrijf. “Op een gegeven moment realiseerden we ons dat de Franse consument de ronde bulktomaten, die heel weinig smaak hadden, niet lekker vonden. Frankrijk is het land van de gastronomie. Hier moeten we groenten van uitstekende smaakkwaliteit aanbieden.”

“Op de markt vertelden mensen me elke dag dat mijn tomaten er mooi uitzagen, maar geen smaak hadden. Daarom zijn we echt smakelijke tomaten gaan maken,” verduidelijkt Thierry. "Tegenwoordig kopen mensen onze tomaten vanwege hun smaak. We bieden dan ook enkel tomaten van de beste kwaliteit. We telen veel minder tomaten dan sommige andere Europese telers, maar onze tomaten zijn van tien keer betere kwaliteit. Daarom moeten we ze wel tegen gemiddeld iets hogere prijzen verkopen.”

Familie Boyer

“Op de Franse markt winnen de ‘oude’ tomatenrassen aan populariteit,” zegt Thierry. "Mensen verkiezen deze tomaten meestal boven andere tomaten. We verkopen onze producten aan grote en middelgrote supermarkten en groothandels, maar ook aan cateraars en aan de MIN-markten in Frankrijk.”

Het bedrijf maakt ook andere ambachtelijke producten, zoals de gazpacho, coulis van ‘oude’ tomatenrassen en oranje cœur de bœuf tomatensap in 25 cl

Over Les Cailloux en Provence
Les Cailloux en Provence is een familiebedrijf, opgericht door Bertrand en Marie France Boyer, de ouders van Thierry. Het bedrijf biedt verschillende producten als aubergines (Meli Melo, Violet en Mini), verschillende soorten artisjokken en sla, butternut squash en tweekleurige courgettes. Alle producten van Les Cailloux en Provence worden uitsluitend in de volle grond geteeld.

Voor meer informatie:
Les Cailloux en Provence
1184 Route des Lonnes
13870 Rognonas
Vaste telefoon: +33 (0)4 90 94 98 34
Mobiele telefoon Thierry: +33 (0)6 10 49 23 03
lescaillouxenprovence@gmail.com  
www.cailloux-provence.com  
www.facebook.com/caillouxprovence

Publicatiedatum: