Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Investering in groeilicht

Eerste Britse komkommers van 2019

De oogst van de eerste Britse komkommers van 2019 is vorige week (vanaf 21 januari) begonnen bij de grote Engelse teler Thanet Earth.

Thanet Earth, dat gevestigd is in oosten van Kent, heeft zes kassen op een gebied van 45 hectare. In de kassen worden tomaten, paprika's en komkommers geteeld. Na de opening van de zesde kas aan het begin van 2018, worden nu twee kassen gebruikt voor de komkommerteelt.

Thanet Earth heeft in groeilampen geïnvesteerd om het komkommerseizoen zo lang mogelijk te maken, waardoor ze dit jaar de eerste grootschalige leverancier van Engelse komkommers aan supermarkten zijn. De verwachting is dat ze in de eerste week een kwart miljoen komkommers kunnen oogsten en dat de oogst in de zomer op zijn hoogtepunt zal komen. De verwachting is dat de totale oogst jaarlijks rond de 30 miljoen komkommers zal liggen.

Arjan de Gier, de directeur Teelt bij Thanet Earth: "We zijn erg trots dat we hier bij Thanet Earth, naar ons weten, de eerste Britse komkommers van 2019 mogen oogsten. We hebben vorig jaar de beslissing gemaakt om flink te investeren in groeilampen, om het seizoen zo lang mogelijk te maken. Hierdoor zijn er meer Britse producten beschikbaar op de markt en verminderen we onze afhankelijkheid van importgroenten en -fruit. Door de onzekerheden op de markt, zoals bijvoorbeeld de impact van Brexit, is het belangrijk om zoveel mogelijk aan de vraag hier in het VK te kunnen voldoen."

Voor meer informatie:
Thanet Earth
www.thanetearth.com

Publicatiedatum: