Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

“Komend jaar rust in de schuur met alleen gele en rode paprika”

Kwekerij Moors bouwt vijf hectare bij

Tholen – Naast de acht hectare grote thuislocatie van Kwekerij Moors in Asten ligt nu nog een leeg stuk grond, maar in december moeten de planten de nieuwe kas van vijf hectare in kunnen. De paprikakwekerij bouwt de kas om aan de groeiende vraag bij afzetorganisatie Van Oers United te voldoen. “Die vraag was er al een tijdje en daar hebben we met de aankoop van het perceel nu gehoor aan kunnen geven”, vertelt Hannie Moors.

Fotocredits naar zoon Sven (12) die komend jaar de bouw nauwgezet zal volgen.

Binnen een maand zal er activiteit zichtbaar zijn op het perceel waarop een traditionele Venlokas zal verrijzen. Om als bedrijf de bouwdrukte goed aan te kunnen, kiezen ze er bij Kwekerij Moors voor om in 2019 geen groene paprika’s te telen. “De afgelopen jaren teelden we drie kleuren, waaronder twee hectare groen in Someren. Door nu over te gaan op twee kleuren creëren we rust in een toch al hectisch bouwjaar."

In de andere locaties van Kwekerij Moors staan de planten sinds begin december in de kas.

In 2020 kan het goed zijn dat er wel weer groene paprika’s geteeld zullen worden. “Met meerdere afdelingen verdeeld over meerdere locaties zijn we flexibel. In samenspraak met Van Oers zullen we komend jaar kijken wat we in 2020 gaan telen, ook in de nieuwe kas.”

De nieuwe kas brengt ook veranderingen met zich mee op het gebied van personeel. “Wij gaan op zoek naar extra vaste krachten en seizoenarbeiders. In de markt hoor je wel dat bedrijven zich belemmerd voelen om uit te breiden vanwege personele problemen, maar daar hebben wij gelukkig geen last van. Wij maken ons geen zorgen over het vinden van personeel. We zijn een leuk bedrijf en laten dat graag zien."

Voor meer informatie:
Kwekerij Moors
www.kwekerijmoors.nl 
info@kwekerijmoors.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven