Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoetwatercircuit voor CO2-neutrale verwarming

Onlangs heeft Van der Ende Groep een mooie bijdrage mogen leveren aan een duurzame oplossing voor het verwarmen van huizen of kassen. Dit meldt het bedrijf via de website. "Op dit project wordt warm geothermiewater van 2.000 meter diepte gehaald. In het pomphuis wordt de warmte van dit water overgedragen aan het zoetwatercircuit via warmtewisselaars. Met dit zoetwatercircuit worden kassencomplexen of huizen CO2-neutraal verwarmd. Het afgekoelde geothermiewater wordt door de injectiepompen weer terug in de aarde gepompt."

Van der Ende leverde ketelretour pompen, koelpompen, bronwisselaar pompen, transportpompen, boosterpompen, injectiepompen en vacon frequentieregelaars voor alle pompen. Verder werd het project ondersteund met productadvies, pompberekeningen en pompselecties, systeemadvies en ontwerp d.m.v. 3D modellen, samenbouwen van pompsets, precisie-uitlijnen met laserapparatuur, inregelen frequentieregelaars en assistentie bij in bedrijf stellen. Tevens wordt het onderhoud verzorgd door onze servicemonteurs.

Het resultaat is te zien in een video.

Voor meer informatie:
Van der Ende Groep
www.vanderendegroep.nl

Publicatiedatum: