Stephan van Marrewijk, Vicasol:

"Goede Spaanse kasgroentenoogst en verkoop verwacht richting de feestdagen"

Tholen - "Het Spaanse kasgroentenseizoen is dit jaar wat langzaam en moeizaam begonnen. Doordat het snel herfst werd in Zuid-Spanje met een fiks aantal weken met regen, heeft dat de opstart van de productie flink in de war gebracht", vertelt Stephan van Marrewijk, die werkzaam is op de commerciële afdeling van de coöperatie Vicasol, dat een kleine 900 leden vertegenwoordigt met een gezamenlijk areaal van zo'n 1.800 hectare kasgroenten.

"Daarbij ging Noord-Europa toch lang door met produceren wat eigenlijk tegen de verwachting was na de warme zomer waarin eigenlijk werd verwacht dat men eerder zouden stoppen", vervolgt Stephan. "De volumes in Spanje van met name de komkommers en paprika's bleven een beetje achter, wat een gunstige werking had op de marktprijs. Desalniettemin kwamen de volumes eind november wel aardig op gang, wat de nodige spanning op de markt veroorzaakte."

"De weekvolumes verschillen per week enorm sterk. Door het slechte weer zijn er toch een aantal tuinders met slechtere zettingen dan normaal. Nu is het weer weer mooi koel, maar met een zonnetje wordt dat langzaam aan weer rechtgetrokken en zal het grotere volume samenvallen met de kerstinkopen", vertelt Stephan, die al ruim tien jaar werkzaam is bij Vicasol.

"Er is wel een groter belicht areaal van met name tomaten in Nederland, wat misschien nog wat concurrentie kan veroorzaken in bepaalde soorten. Al met al verwachten we een goede kerst- en nieuwjaarsoogst- en verkoop en zijn we er klaar voor om het in januari en februari door te trekken", besluit de Nederlander in Spaanse dienst.

Voor meer informatie:
Stephan van Marrewijk
Vicasol
04738 Puebla de Vicar, Almería
Tel: +34 950 55 32 00
stephan@vicasol.com
www.vicasol.es


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven