Frankrijk:

Agricool zamelt 25 miljoen euro in voor urban farming

Agricool heeft een nieuwe financieringsronde van 25 miljoen euro aangekondigd, nadat het eerder 11 miljoen euro had ingezameld om zijn ambitie om gewasbeschermingsmiddelenvrije groenten en fruit voor iedereen toegankelijk te maken, na te streven. Door het concept hoopt het bedrijf de weg vrij te maken voor een nieuwe vorm van stedelijke en technologische teelt, die tegemoet wil komen aan de almaar toenemende vraag naar lokaal geteeld voedsel en de uitbreiding van lokale distributienetwerken.

Het bedrijf heeft fondsen ingezameld bij nieuwe investeerders, waaronder Bpifrance Large Venture Fund, Danone Manifesto Ventures, Antoine Arnault via Marbeuf Capital, Solomon Hykes en een aantal andere investeerders die gepassioneerd zijn over de missie van Agricool. De bestaande investeerders, waaronder Daphni, XAnge, Henri Seydoux en Xavier Niel via Kima Ventures, hebben ook aan deze nieuwe financieringsronde deelgenomen.

Het voortouw nemen in een bloeiende markt
Volgens rapporten van de VN zal in 2030 20% van de wereldwijd geconsumeerde producten afkomstig zijn van stadslandbouw (in vergelijking met 5% vandaag de dag). In de afgelopen 3 jaar hebben de teams van Agricool een technologie ontwikkeld om lokale, gezonde groenten en fruit productiever te telen en in kleine en gecontroleerde ruimtes, bekend als "cooltainers" (gerecyclede zeecontainers omgevormd tot stedelijke teeltbedrijven). Dankzij deze nieuwe financieringsronde zal Agricool een rol in de ontwikkeling van deze nieuwe vorm van landbouw kunnen blijven spelen, terwijl het zich positioneert als een belangrijke speler in het segment van verticale landbouw in Frankrijk en wereldwijd. Agricool is van plan om tegen 2021 zijn productie met honderd te vermenigvuldigen: eerst in Parijs en vervolgens internationaal - om te beginnend met Dubai, waar al een aantal maanden een container is geïnstalleerd in The Sustainable City.

De opkomst van een nieuw beroep met de werving van 200 mensen
De uitrol van deze productiemodules zal mogelijk worden gemaakt door de werving van meer dan 200 mensen in de regio Parijs en de rest van de wereld, van nu tot 2021. Dit zal resulteren in de opkomst van een nieuw beroep: de Cooltivator - een kruising tussen een ondernemer en stedelijk teler. Deze "tuinders van de toekomst" zullen een belangrijke rol spelen bij de productie van dit nieuwe type lokaal, gezond voedsel dat voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt.

Steden van de toekomst
De uitdaging van stadslandbouw en voor Agricool is om de productie van voedsel te helpen ontwikkelen voor een groeiende stedelijke bevolking die kwaliteitsproducten wil eten en tegelijkertijd de ecologische impact van zijn consumptie wil beperken. De aardbeien van Agricool worden geoogst wanneer ze rijp zijn en het bedrijf beweert dat ze gemiddeld 20% meer suiker en 30% meer vitamine C bevatten dan aardbeien van supermarkten.

"Parijs droomt ervan om een agrarische stad te zijn", aldus de ambitie van de gemeenteraad van Parijs, en veel metropolen zoals Londen, New York en Singapore delen dezelfde aanpak. "We zijn erg enthousiast over het idee om stadslandbouw te ondersteunen in de richting van massale ontwikkeling en het zal binnenkort geen luxe meer zijn om uitstekende groenten en fruit in de stad te eten", benadrukt Guillaume Fourdinier, medeoprichter en CEO van Agricool.

Voor meer informatie:
agricool.co
www.bpifrance.fr
www.danoneventures.com
www.daphni.com
www.XAnge.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven