Een kijkje achter de schermen bij Dukker Trostomaten

Op een mooie zonnige vrijdag dit najaar nam Jeroen Toet een kijkje achter de schermen bij de broers Ruud en Aad Dukker van Dukker Trostomaten. In de kas aan de Konneweg in Tinte is vorig jaar het nieuwe energiebesparende klimaatscherm Luxous 1147 FR geïnstalleerd. Naast energiebesparing zorgt dit hoog transparante klimaatscherm voor een optimaal groeiklimaat in de kas.

Vorig jaar introduceerde Ludvig Svensson het nieuwe Luxous 1147 FR. Dit nieuwe energiescherm geeft twee procent meer licht zonder concessies te doen aan een optimale energiebesparing en een uitstekende vochtdoorlatendheid. Het resultaat is een beter groeiklimaat in de winter als de tomatenprijzen hoog zijn en de mogelijkheid om overdag meer uren te kunnen schermen. Goed nieuws voor de tomatentelers die in de lichtarme wintermaanden de groei van het gewas willen optimaliseren tegen minimale energiekosten.

Kwekerij Dukker
Kwekerij Dukker is opgericht in 1985, een samenwerkingsverband tussen vader Gerrit & Aad en Ruud Dukker. Destijds werden er op twee vestigingen (De Lier en Naaldwijk) vleestomaten geteeld. Kwekerij Dukker wordt momenteel geleid door Aad en Ruud Dukker. Deze broers leiden dit familiebedrijf gezamenlijk sinds 2000, het jaar waarin zij het bedrijf definitief overnamen van vader Gerrit Dukker.

Begin jaren negentig is het bedrijf verhuisd van het Westland naar de Zuid-Hollandse Eilanden. Op dit moment wordt op meerdere locaties in Tinte geteeld. Eind augustus kondigde het bedrijf aan te fuseren met Zwinkels Tomaten. Deze samenvoeging resulteert in een totaal areaal bijna 40 hectare. Ze zijn aangesloten bij telersvereniging Prominent. Met deze fusie is Kwekerij Dukker klaar voor de toekomst.

Voor meer informatie:
Ludvig Svensson
T: (0181) 39 26 66
info.nl@ludvigsvensson.com  
www.ludvigsvensson.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven