Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE marktrapport week 46 / 2018:

"De aanvoer van Nederlandse kasgroenten nam af"

Paprika
De Nederlandse toevoer nam af, terwijl de Spaanse leveringen aan betekenis wonnen. In Frankfurt kwamen er veel klasse 2 offertes uit de Benelux-landen binnen, wat een negatieve uitwerking op de prijzen had. In Hamburg zag men eveneens de prijzen dalen, aangezien hier reclameacties in de retail de verkoop beïnvloedden. In Berlijn veranderden de prijzen niet wezenlijk, aangezien vraag en aanbod hier voldoende in evenwicht bleven. In München konden de verkopers de prijzen in sommige gevallen verhogen en in Keulen konden de prijzen van Nederlandse partijen verhoogd worden, aangezien de afzetmogelijkheden verbeterd waren. Rode en gele paprika's waren daarbij het duurste. Ook voor de Turkse import moesten de klanten dieper in de buidel tasten. In Frankfurt konden de verkopers hun prijzen voor zeer gelijkmatige Spaanse paprika's met een mooie uitkleuring in de grootte GG iets verhogen. Marokko en België vulden met kleine hoeveelheden het productpalet aan.

Sla
IJsbergsla kwam vrijwel uitsluitend uit Spanje, in de loop van de week eindigden het Nederlandse en Duitse seizoen. Ook het seizoen van de Duitse en Belgische kropsla uit de volle grond liep langzaam ten einde en bij redelijk wat vraag trokken de prijzen dan ook aan.

Komkommer
Bij de komkommers groeide de betekenis van de dominerende Spaanse en Griekse leveringen. De Belgische en Nederlandse toevoer nam daarentegen juist af. Duitsland leverde inmiddels helemaal geen komkommers meer.

Tomaten
Het assortiment was hoofdzakelijk uit Spaanse, Belgische en Nederlandse partijen samengesteld. Voordelige ladingen uit Marokko en Polen completeerden het aanbod evenzeer als Franse, Italiaanse en Duitse partijen.

Publicatiedatum: