Hoog bezoek voor Urban Crop Solutions

De Franse president Emmanuel Macron en zijn echtgenote brachten op 19 en 20 november een tweedaags staatsbezoek aan België. Op uitnodiging van de Belgische Koning Filip en Koningin Mathilde bezoeken ze verschillende steden. Naast de protocollaire ceremonies, plechtige ontvangsten en het staatsbanket was er maandag ook een economisch luik aan deze tweedaagse. Daarin werd onder andere Urban Crop Solutions bezocht, als Belgisch bedrijf actief op het gebied van vertical farming.

De Franse president Macron en de Belgische koning Filip namen ruimschoots de tijd om Maarten Vandecruys, CEO van Urban Crop Solutions, verschillende vragen te stellen over het bedrijf, zijn technologie en de doelmarkten.

“Het doet ons veel plezier om te zien dat Europese leiders en onze Belgische koninklijke familie enorm begaan zijn met de toekomst en de technologieën die kunnen bijdragen aan een betere wereld” , zegt Maarten Vandecruys, CEO van Urban Crop Solutions. “Ik had persoonlijk niet verwacht dat de Koning en de Franse president zo veel interesse en vragen hadden over onze technologie en onze doelmarkten. Ze waren heel lovend over ons internationaal potentieel.”

Urban Crop Solutions biedt wereldwijd industriële oplossingen aan op vlak van verticale landbouw. Het Belgische bedrijf, met vestigingen in de Verenigde Staten en Japan, biedt een totaalpakket van diensten en producten waarbij men naar eigen zeggen niet enkel aan de technische kant van het verhaal denkt maar ook aan de diensten na verkoop (onderhoud en service, zaden, substraten, nutriënten, consultancy voor de plantgroei en operationele trainingen). "De voordelen van deze oplossingen zijn eindeloos en bieden een mooie meerwaarde in de circulaire economie. Dankzij de hydrocultuur (het kweken op water) en het gebruik van automatisering en robotica, in een volledig afgesloten omgeving, is het gebruik van pesticiden, herbiciden of andere vormen van vervuilende producten overbodig."

Daarbovenop wordt er 95% minder water verbruikt in vergelijking met traditionele buitenteelt. "Er wordt geteeld in meerdere lagen boven elkaar, wat zorgt voor een zeer efficiënt plaatsgebruik, water wordt hergebruikt en transport geminimaliseerd wat een positieve invloed heeft op het milieu." In 2016 realiseerde het bedrijf de grootste geautomatiseerde indoor landbouwinstallatie van Europa. Sindsdien heeft Urban Crop Solutions onderzoekssamenwerkingen opgezet en systemen verkocht over de hele wereld.

Voor meer informatie:
Urban Crop Solutions
+32 56 96 03 06
Grote Heerweg 67
8791 Beveren-Leie (Waregem) 
www.urbancropsolutions.be  
info@urbancropsolutions.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven