Innoveren doe je niet alleen. Dat bewees de grote opkomst op het B2B-event “Smarter Farming” op 13 november. Op die netwerknamiddag bracht Agreon de wereld van sensoren en robotica samen met die van de machineconstructeurs en stallen- en kassenbouwers. De deelnemende bedrijven deelden hun inzichten over de landbouw van de toekomst. Precisielandbouw schept kansen, zo blijkt uit de interessante contacten die er gelegd werden.

Bekijk hier het hele fotoverslag.

Het B2B-event “Smarter Farming” was aan zijn tweede editie toe. Technologieleveranciers en producenten in de agro-industrie streken neer in Ieper. In hun zoektocht naar kosten- en arbeidsefficiëntie willen land- en tuinbouwers de teelt van hun gewassen en de opkweek van hun dieren verder optimaliseren. Daarbij ligt de focus op een zo efficiënt mogelijke voedselproductie, in een gunstige interactie met mens en milieu. De rechtstreekse toeleveranciers in de primaire land- en tuinbouwsector willen daar uiteraard op inspelen door slimme technologie aan te bieden.

Van verlichtingstechnologie tot arbeidsregistratie
Tot die rechtstreekse toeleveranciers behoren de landbouwmachineconstructeurs, de stalinrichters en de kassenbouwers. Zij voorzien hun machines en infrastructuur steeds vaker van meet- en sturingstechnologie om zo slimmere systemen te ontwikkelen waar precisielandbouw nood aan heeft. Vaak zijn die technologieën al aanwezig in andere sectoren. Technologiebedrijven krijgen tijdens het netwerkevent de kans om hun nieuwste producten en diensten voor te stellen.

In een gemoedelijke netwerksfeer kwamen heel wat nieuwe contacten tot stand tussen de 120 aanwezigen. Kassenbouwers ontdekten er bijvoorbeeld hoe ze de kweek van planten kunnen optimaliseren met nieuwe verlichtingstechnologie en softwareontwikkelaars spraken met stallenbouwers over nieuwe toegangs- en activiteitenregistraties. Deze twee groepen bedrijven samenbrengen creëert voor beiden meerwaarde want door de noden in de primaire sector beter te kennen, kunnen de producenten van slimme technologie weer nieuwe toepassingen ontwikkelen.

Bron: Agreon