Verenigde Arabische Emiraten

BayWa opent klimaatkassen met ministers en hoogwaardigheidsbekleders

Nadat enkele weken geleden de eerste premium tomaten uit de gezamenlijke joint venture van BayWa en Al Dahra Holding, Abu Dhabi, geoogst werden, vond afgelopen weekend de officiële in gebruik name plaats van het project van in totaal twee klimaatkassen in Al Ain (Verenigde Arabische Emiraten, VAE).

In aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders van het land, onder andere de minister van Defensie Mohammad Al Bawardi, benadrukte landbouwminister Mariam bint Mohammed Saeed Hareb Al Mehairi, dat deze klimaatkassen een mijlpaal in de geschiedenis van de VAE vormen: bij de realisering van het doel om de VAE onafhankelijker te maken van levensmiddelimport en daarmee de verzorgingszekerheid duidelijk te vergroten, heeft haar land met de realisering van dit project een belangrijke stap vooruit gemaakt. Dit is ook voor haar persoonlijk „een trots moment“.

Fotobron: BayWa

Duurzame vers
„Local for local“, zo benadrukte Klaus Josef Lutz, bestuursvoorzitter van BayWa, „is een belangrijk instrument om ook in de toekomst de duurzame verzorging van mensen te verbeteren met het oog op klimaatverandering, bevolkingsgroei en afnemend landbouwareaal“. Hij bedankte zich bij alle deelnemende partijen, lokale en internationale partners voor de goede realisering van dit project in recordtijd. Bovendien voelt BayWa zich zeer gewaardeerd als investeerder in de VAE. „Dit toont niet alleen de ondersteuning van overheidsinstanties tijdens de planning en bouwperiode, maar wordt ook gedocumenteerd door de huidige aanwezigheid van hoge vertegenwoordigers van het land“, aldus Klaus Josef.

Khadim Abdulla Al Darei, vicevoorzitter en directeur van Al Dahra Holding, zei tijdens zijn toespraak dat zijn bedrijf voor verdere investeringen ter beschikking staat vanwege de zeer goede ervaringen met BayWa. Klaus Josef Lutz heeft gesprekken daarover toegezegd en benadrukte dat de wereldwijde oprichting van klimaatkassen onderdeel is van de specialiteitenstrategie van het Baywa concern. Daarbij concentreert men zich op speciale producten voor lucratieve markten met afzetmogelijkheden voor de lange termijn.

Bronbesparende teelt
In maart 2017 werd de joint venture tussen de twee bedrijven ondertekend. Het doel is de efficiënte en bronbesparende teelt van hoogwaardige vruchtgroenten, die lokaal afgezet worden.

In september 2018 werden voor het eerst zogenaamde snacktomaten uit de eerst gebouwde kas geoogst en tegelijkertijd werd de tweede kas in gebruik genomen. Al voor het begin van de teelt was de complete eerste oogst lokaal afgezet aangezien er in de VAE een grote vraag bestaat naar duurzaam geteeld groenten en fruit.
Beide kassen samen, waarin 130 mensen werken, omvatten circa 10 hectare. De maximale oogst van 15 ton tomaten wekelijks werd eind oktober in de eerste kas bereikt. Tot aan het einde van het jaar wordt deze productiehoeveelheid ook in de tweede kas verwacht.

Verdere informatie: www.baywa.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven