Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Doel is seizoensverlenging

Turkije: volledig gemoderniseerde kassen worden gebouwd in Bayburt

15 volledig gemoderniseerde kassen werden de afgelopen twee jaar gebouwd als onderdeel van het "Rehabilitatieproject van de Coruh-regio" dat door het Landbouwbureau van de stad Bayburt wordt uitgevoerd en gefinancierd. Bayburt is één van de kleinste steden in Turkije en is gelegen in het noordelijke deel van het land. Al deze kassen zijn gebouwd met exclusieve bevloeiingssystemen, waterfilters, water- en kunstmesttanks. In het totaal werd 40.000 USD in het project geïnvesteerd waarvan een deel eigen bijdrages door telers zelf.

Doel van het project is om het teeltseizoen van groenten in Bayburt uit te breiden. Dit seizoen is vrij kort door de klimaatomstandigheden aldaar. Om dit doel te bereiken, proberen landbouwbureaus om kassenteelt aan te sporen en telers te begeleiden tijdens hun overgang. In deze kassen worden momenteel tomaten, komkommers, groene paprika, meloen en watermeloen geteeld. Doelstelling is om 25 ton tomaten, 10 ton komkommers, 3 ton meloen en watermeloen en 3 ton groene paprika's per jaar te telen. 

Bron: Bayburt Medya

Publicatiedatum: