UC Davis licentieert aardbei in Europa, Middelandse Zeegebied en Zuid-Amerika

Nieuwe aardbeienrassen gaan de wereld over

Een nieuwe aardbei cultivar van de Universiteit van Californië, UC9, wordt op dit moment geoogst in Prunevale (Californië). Het doel van het veredelingsprogramma is om nieuwe, commercieel bruikbare variëteiten van aardbeienplanten te ontwikkelen die aardbeien van hogere kwaliteit hebben, minder gevoelig zijn voor ziekten en plagen en efficiënter kunnen worden geteeld.De University of California heeft een hoofdovereenkomst gesloten met Global Plant Genetics, gevestigd in Norfolk (Engeland) voor de sublicentie van nieuwe aardbeienrassen in bepaalde landen binnen Europa, het Middellandse Zeegebied en Zuid-Amerika. De overeenkomst heeft betrekking op de commercialisering van nieuwe variëteiten van het UC Davis Public Strawberry Breeding Programme aan de University of Californië, Davis.

GPG zal samenwerken met onderzoekers van UC Davis, plantenkwekerijen en fruittelers om het commerciële potentieel van nieuwe aardbeienrassen in de gespecificeerde territoria te testen. Als de partijen besluiten om door te gaan met de verhandeling van een ras in de gedekte gebieden, zal GPG de licentiëring van de variëteiten aan telers implementeren en beheren voor de productie, distributie en uiteindelijke verkoop aan consumenten. Deze nieuwe regeling heeft geen invloed op het huidige licentieprogramma voor de aardbeiensector in Californië.

GPG werd geselecteerd door UC Davis vanwege de kennis van het bedrijf van de aardbeienteelt en hun expertise op het gebied van intellectueel eigendom van planten (IP). De voorwaarden van individuele licenties zijn vastgesteld. De looptijd van de overeenkomst is tien jaar.

"De universiteit heeft het UC Davis Public Strawberry Breeding-programma aanzienlijk verbeterd", zei Dushyant Pathak, vice-kanselier van Technology Management and Corporate Relations bij het UC Davis Office of Research. "Door te profiteren van het netwerk van GPG in de aardbeiensector en zijn ervaring met het verlenen van licenties voor waardevolle plantvariëteiten, kunnen onze nieuwe variëteiten worden geleverd aan kwekerijen en fruittelers in belangrijke groeiregio's overal ter wereld", aldus Pathak.

For more information:
Global Plant Genetics
1 Choseley Road Brancaster Kings Lynn Norfolk PE31 8AY United Kingdom
+44 (0) 1485 210091
solutions@globalplantgenetics.com
globalplantgenetics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven