Benny Cuypers, BelOrta

“Belgische kasgroenten krijgen stilaan concurrentie uit het Zuiden”

Tholen – “Het afgelopen tomatenseizoen is erg matig geweest. We hebben lange periodes gehad met lage prijzen ook voor de specialties. De markt is nu wat hersteld en de prijzen voor tomaten zijn beter dan voorheen”, vertelt Benny Cuypers van BelOrta. “De tomaten krijgen stilaan concurrentie uit het Zuiden. De eerste aanvoer is er al en de volumes zullen alleen maar toenemen. Een paar weken terug waren er berichten dat de aanvoer uit Spanje wat later op gang ging komen, maar dit is toch niet het geval geweest.” 

Komkommers
Het komkommerseizoen loopt stilaan af. “Komkommers hebben in tegenstelling tot de andere kasgroenten wel een goed jaar gehad. De prijzen waren erg sterk en de telers zullen zeker tevreden zijn over dit seizoen”, zegt Benny. “Vorig jaar hebben de komkommers het erg moeilijk gehad, dus het is positief dat dit jaar beter is geweest.”

Aubergines
Als gevolg van concurrentie uit het Zuiden heeft het aubergineseizoen een lastige start gehad. “Nadien heeft de markt zich wel hersteld, maar de aubergines hebben in de zomer ook een moeilijke periode gehad. De warmte heeft ervoor gezorgd dat er veel productie was, wat de prijs naar beneden drukte”, aldus Cuypers. “Ook de vraag naar aubergines daalde tijdens de warme zomer, omdat aubergines niet veel worden gegeten wanneer het warm is. De prijzen hebben zich in het najaar weer hersteld, maar over het algemeen gezien is het een matig seizoen geweest. Nog een week of drie à vier en dan loopt het seizoen weer af.”

Paprika’s
Paprika’s hebben een vrij moeilijke start van het seizoen gehad en loopt nog tot midden november door en dan zitten we aan het einde. Aan het begin waren de prijzen laag, maar dit is nadien hersteld en de prijzen zijn later degelijk geweest. De paprika’s hebben net als de andere kasgroenten weinig last gehad van de hitte en de droogte van de afgelopen zomer. “Over het algemeen gezien is het op komkommers na een lastig kasgroentenseizoen geweest. De warmte zorgde voor hoge producties wat negatieve gevolgen had op de prijs. Op dit moment is alles weer hersteld en verwachten we een normale afsluiter van het seizoen”, besluit Benny.

Voor meer informatie:
Benny Cuypers
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver 
+32(0)155 655 291
verkoop@belorta.be
www.belorta.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven