Ondanks zware klimaatomstandigheden een normale oogst verwacht

Frankrijk: Prince de Bretagne begint herfstcampagne artisjokken

Franse verkoopcoöperatie Prince de Bretagne is begonnen met de herfstcampagne voor artisjokken. De artisjokkenteelt in Bretagne volgt een cyclus van drie jaar. Ondanks de complexe teeltomstandigheden dit seizoen, wordt er toch een redelijke oogst verwacht.

Regen en vorst zorgden er dit jaar voor dat de twee en drie jaar oude gewassen flink te lijden hebben gehad, maar de oogst van alle variëteiten van dit voorjaar is nu in volle gang. De gewasopbrengst van de variëteiten Camus, Castel en Cardinal liggen rond hetzelfde niveau als vorig jaar. Maten en verpakkingen zijn er zoals gewoonlijk in diverse vormen: 13 tot 30 in hout, karton of plastic kisten van 60 bij 40 of 40 bij 30 cm.

‘Taste of the Year 2018’
Een proefpanel van 120 consumenten heeft kort geleden de Cardinal artisjok van Prince de Bretagne uitgeroepen tot ‘Taste of the Year 2018’ vanwege de uitstekende smaakeigenschappen. Het vruchtvlees werd als bijzonder smaakvol en weelderig beoordeeld. Ook de ronde vorm en goed sluitende bladeren werden positief gewaardeerd.

Op dit moment zijn ook de paarse artisjokken op de markt. Deze kleine artisjok wordt in tros aangeboden, of los. Ze zijn erg populair vanwege het aantrekkelijke uiterlijk en goede kwaliteit.

Voor meer informatie:
PRINCE DE BRETAGNE
Kerisnel 29250 SAINT POL DE LEON, France
T : +33 2 98 69 38 81
www.princedebretagne-pro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven