Twee kampioenen in november
De andere twee finalisten uit deze regio zijn Graafdijker kaas uit Molenaarsgraaf en de vegetarische palingsalade van de vegetarische Viswinkel uit Den Haag. Wie maakt het meest smaakvolle product van eigen bodem? De verkiezing kent uiteindelijk twee kampioenen: de winnaar van Smaakvol 2012, de erkenning van professionals en de winnaar van de publieksprijs. Deze prijzen worden in november uitgereikt.Voorrondes
Syntens Innovatiecentrum organiseert deze landelijke competitie voor producenten van smaakvolle voedingsproducten. In het gehele land vonden hiervoor in juni en september voorrondes plaats. Van ruim 70 deelnemers gingen er 24 door naar de halve finale. Uiteindelijk zullen 9 producten strijden om de sterrenstatus voor het lekkerste product van eigen bodem, ‘Smaakvol2012’.Het ontmoeten van andere ondernemers die met passie en vuur met eten bezig zijn, het leren van elkaar en het netwerken met professionals uit de foodsector zijn de sterke punten van dit evenement.