Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprika kaviaar naar de finale van De smaak van NL!

Wie maakt het meest smaakvolle product van eigen bodem? In ieder geval strijdt Sweetpoint uit Honselersdijk met de zoete puntpaprika kaviaar mee om de Smaakvol 2012-erkenning tijdens de finale op 13 november aanstaande. Foodondernemers strijden voor het vijfde achtereenvolgende jaar om het lekkerste product van Nederland.

Twee kampioenen in november

De andere twee finalisten uit deze regio zijn Graafdijker kaas uit Molenaarsgraaf en de vegetarische palingsalade van de vegetarische Viswinkel uit Den Haag. Wie maakt het meest smaakvolle product van eigen bodem? De verkiezing kent uiteindelijk twee kampioenen: de winnaar van Smaakvol 2012, de erkenning van professionals en de winnaar van de publieksprijs. Deze prijzen worden in november uitgereikt.

Voorrondes

Syntens Innovatiecentrum organiseert deze landelijke competitie voor producenten van smaakvolle voedingsproducten. In het gehele land vonden hiervoor in juni en september voorrondes plaats. Van ruim 70 deelnemers gingen er 24 door naar de halve finale. Uiteindelijk zullen 9 producten strijden om de sterrenstatus voor het lekkerste product van eigen bodem, ‘Smaakvol2012’.

Het ontmoeten van andere ondernemers die met passie en vuur met eten bezig zijn, het leren van elkaar en het netwerken met professionals uit de foodsector zijn de sterke punten van dit evenement.

“Men komt naar óns toe!”

Afgelopen jaar won Annette Hermans van paprikakwekerij Hermans-Walter, samen met Meester-ijsbereider Theo Clevers, vol overtuiging Smaakvol 2011 door zowel de prijs van de vakjury als de publieksprijs te ontvangen. Nog elke dag wordt Hermans verrast door positieve reacties en publiciteit uit de meest onverwachte hoeken: “We werden na de uitreiking letterlijk overdonderd door alle media-aandacht. Door ‘De Smaak van NL’ komen we op plaatsen waar we eerst niet kwamen. Moesten we mensen eerst actief benaderen met de vraag of ze misschien even wilden proeven, door alle aandacht rolt het balletje vanzelf en komen zij naar óns!”

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer