Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
PT-rapprt industriële verwerking groente en fruit:

Meer champignons verwerkt in 2011

In 2011 is ruim 586 miljoen kilo verse groente en fruit verwerkt door de Nederlandse fabrikanten in de verwerkende sector. Dat is een toename van 1 procent ten opzichte van 2010, toen er 579 miljoen kilo werd verwerkt. Bij de champignons is sprake van een stijging van 5 procent. Bij overige groenten is er een daling van 2 procent. Er werd 2 procent meer fruit verwerkt en 11 procent meer peulvruchten. Sinds 2008 is de hoeveelheid peulvruchten die wordt verwerkt ieder jaar toegenomen.




Als gekeken wordt naar de wijze waarop groente wordt verwerkt, dan is er sprake van een toename van 13 procent bij het steriliseren, een afname van 17 procent bij het diepvriezen en afname van 8 procent bij het inleggen in zuur. De hoeveelheid verwerkte appel nam met 14 procent toe naar 116 miljoen kg en ook de verwerking van peren steeg met 10 procent. De verwerking van ander fruit liet een sterke daling zien.


Klik hier om het rapport van het Productschap Tuinbouw te bekijken (PDF)



Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer