Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Gen dat tomaat kleurt, venietigt tevens smaak"

Volgens biochemici van de universiteit van Californië bezitten tomaten een gen dat ervoor zorgt dat ze perfect rood kleuren. Dat meldt Vilt.be op haar website. Het gen heeft als nadeel dat het een ander gen vernietigt dat eigenlijk verantwoordelijk is voor de vorming van smaakstoffen. “Doorheen de jaren zijn tomaten genetisch omgeprogrammeerd zodat ze perfect rood worden, maar tijdens dit proces verliezen ze hun smaak”, klinkt het.

Het gen in kwestie zorgt voor de ontwikkeling van zogenaamde chloroplasten. Die zijn er verantwoordelijk voor dat onrijpe tomaten er groen uitzien, en ze zorgen voor suiker en carotenoïde. Worden de tomaten rijp, verhinderen die chloroplasten echter ook dat ze volledig rood worden.

Klik hier voor het volledige artikel op de website van Vilt.be
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer