Amerikaanse BBQ Truck
Deze zomer bezoekt een Amerikaanse BBQ truck diverse evenementen in Nederland en laat de consumenten kennis maken met heerlijke en veelzijdige aubergine hapjes. Tijdens de actieperiode kunnen mensen hun leukste aubergine BBQ foto’s uploaden op Facebook en de foto met de meeste stemmen zal beloond worden met een van de twee Big Green Egg’s!Lekker, veelzijdig en gezond!
Aubergines zitten vol vitaminen en voedingsvezels, maar mogen volgens de auberginetelers vooral niet ontbreken op elk gezellig BBQ feest. Aubergine is namelijk de perfecte grillgroente: gemakkelijk te bereiden, vrolijk van kleur en eenvoudig op smaak te brengen. En natuurlijk lekker en gezond! Hoog tijd dus dat barbecueënd Nederland deze gezonde groente ook gaat bereiden!Keurslager en groentespecialist
De Nederlandse auberginetelers hebben in samenwerking met het Versplatform een campagne ontwikkeld om de aubergine bij de klanten van de 550 Keurslagers en 175 groentespecialisten onder de aandacht te brengen. De Keurslagers bereiden een ‘Special’ van varkensfilet met aubergine en de groentespecialisten delen receptenfolders uit. Ook wordt in de winkels extra aandacht gegeven aan de aubergine met posters en vermelding in hun blad Proef.Aan de slag met aubergine?
De aubergine is erg populair in de mediterrane keuken en voorzichtig aan wordt de aubergine ook in Nederland steeds meer gebruikt. Om optimaal van de aubergine te kunnen genieten, zijn hier wat tips en weetjes op een rijtje gezet:- Let er op dat de aubergine een gave, gladde schil heeft, een matte glans en een frisgroen steeltje, dat vastzit op de vrucht. Let bij de paarse aubergines op dat ze niet te licht van kleur zijn;
- Bewaar de aubergine buiten de koelkast, het liefst verpakt en tussen de 10°C en 13°C. Je kunt ze dan ruim een week bewaren;
- Verwijder voor gebruik alleen het kroontje en het steeltje. Je hoeft de aubergine niet te wassen of te schillen;
- Aubergines kunnen niet rauw gegeten worden;
- Voeg naar eigen smaak ingrediënten toe, voorbeelden: citroen, zout, knoflook of kaneel;
- Je kunt ze op verschillende manieren bereiden: grillen, blancheren, bakken, stoven, frituren, of …
- Gebruik ze deze zomer op de BBQ!
www.aubergine.nl
www.facebook.com/ikbenooklekkeropdeBBQ