Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aubergine met ‘Ik ben ook lekker op de BBQ’ van start bij Keurslager en De Groenteman

De Nederlandse auberginetelers starten hun promotiecampagne dit jaar bij de Keurslagers en Groentespecialisten in Nederland. Met de campagne ‘IkbenooklekkeropdeBBQ.nl’ wordt de aubergine in Nederland op de kaart gezet. Deze zomer zullen de Nederlandse auberginetelers zich wederom inzetten om de consument te laten zien dat de veelzijdige en gezonde aubergine heerlijk is om te grillen. Op vrijdag 29 juni staan de telers met hun Amerikaanse BBQ truck bij Keurslager Warmenhoven en Groenteman Kees Kleyberg aan de Vliethof in Wateringen.

Amerikaanse BBQ Truck

Deze zomer bezoekt een Amerikaanse BBQ truck diverse evenementen in Nederland en laat de consumenten kennis maken met heerlijke en veelzijdige aubergine hapjes. Tijdens de actieperiode kunnen mensen hun leukste aubergine BBQ foto’s uploaden op Facebook en de foto met de meeste stemmen zal beloond worden met een van de twee Big Green Egg’s!

Lekker, veelzijdig en gezond!

Aubergines zitten vol vitaminen en voedingsvezels, maar mogen volgens de auberginetelers vooral niet ontbreken op elk gezellig BBQ feest. Aubergine is namelijk de perfecte grillgroente: gemakkelijk te bereiden, vrolijk van kleur en eenvoudig op smaak te brengen. En natuurlijk lekker en gezond! Hoog tijd dus dat barbecueënd Nederland deze gezonde groente ook gaat bereiden!

Keurslager en groentespecialist

De Nederlandse auberginetelers hebben in samenwerking met het Versplatform een campagne ontwikkeld om de aubergine bij de klanten van de 550 Keurslagers en 175 groentespecialisten onder de aandacht te brengen. De Keurslagers bereiden een ‘Special’ van varkensfilet met aubergine en de groentespecialisten delen receptenfolders uit. Ook wordt in de winkels extra aandacht gegeven aan de aubergine met posters en vermelding in hun blad Proef.

Aan de slag met aubergine?

De aubergine is erg populair in de mediterrane keuken en voorzichtig aan wordt de aubergine ook in Nederland steeds meer gebruikt. Om optimaal van de aubergine te kunnen genieten, zijn hier wat tips en weetjes op een rijtje gezet:
  • Let er op dat de aubergine een gave, gladde schil heeft, een matte glans en een frisgroen steeltje, dat vastzit op de vrucht. Let bij de paarse aubergines op dat ze niet te licht van kleur zijn;
  • Bewaar de aubergine buiten de koelkast, het liefst verpakt en tussen de 10°C en 13°C. Je kunt ze dan ruim een week bewaren;
  • Verwijder voor gebruik alleen het kroontje en het steeltje. Je hoeft de aubergine niet te wassen of te schillen;
  • Aubergines kunnen niet rauw gegeten worden;
  • Voeg naar eigen smaak ingrediënten toe, voorbeelden: citroen, zout, knoflook of kaneel;
  • Je kunt ze op verschillende manieren bereiden: grillen, blancheren, bakken, stoven, frituren, of …
  • Gebruik ze deze zomer op de BBQ!
Meer weten?
www.aubergine.nl
www.facebook.com/ikbenooklekkeropdeBBQ

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer