Ons zomerklimaat perfect voor venkel
Ons koele en droge zomerklimaat is perfect voor de venkelteelt en verfijnt de bijzondere smaak van deze kruidige groente. De Nederlandse venkelteelt is een ‘schone teelt’, wat betekent dat er extra wordt gecontroleerd op bijvoorbeeld de kwaliteit van de grond.Ontelbare bereidingen met venkel
De smaak van venkel is anijsachtig, een beetje zoet, maar toch pittig. Door verhitting wordt de smaak van venkel zachter. Met deze culinaire alleskunner is veel mogelijk in de keuken. Het loof is te gebruiken als garnering of als kruid in salades of soepen. De knol is geschikt om te poffen, te grillen, te vullen, te smoren en te koken. Venkel combineert vooral goed met vis, kaas en citrus.Onmisbaar in de Mediterrane keuken
Een bijzondere veelzijdige groente die je veel terug ziet in zomerse, mediterrane gerechten. De Mediterrane keuken is warm, rijk en gastvrij. Ze kenmerkt zich door het gebruik van olijfolie, kruiden als oregano, rozemarijn, knoflook en groenten als tomaat, aubergine, courgette en venkel.Venkel werkt ontspannend
Venkel is een zeer gezonde groente. Het bevat weinig calorieën en is een goede bron van mineralen. De groente ligt niet zwaar op de maag. Venkel is een uitstekend middel om je maag en ingewanden te ontspannen. Daarnaast stimuleert het je eetlust. Genoeg redenen om de zomer thuis in huis te halen!Wilt u meer weten over venkel of over de Nederlandse teelt? Kijk dan op www.groentenfruitbureau.nl/venkel.