Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
overgebleven agf verwerken in maaltijden en soepen

Plus start proef met hergebruik versreststromen

In juli begint bij een aantal ondernemers van supermarktketen Plus een traject om versreststromen zoals brood, groenten, fruit en zuivel te 'hergebruiken' voor consumptie. Dit is het vervolg op een eerdere pilot bij twee Plus-winkels in het Rijnmondgebied. Het is de bedoeling dat overgebleven groenten en fruit straks op een voedselveilige manier wordt hergebruikt voor verwerking in maaltijden en soepen.

"Uit de reststroom brood kunnen in een bioraffinaderij vezels, eiwitten en koolhydraten worden gewonnen. Dat gebeurt dusdanig zuiver, dat deze weer geschikt zijn voor menselijke consumptie", legt projectleider Toine Timmermans, program manager sustainable food chains bij Wageningen UR, uit. Ook voor andere reststromen in vers worden oplossingen ontwikkeld.

Voor de opstart van het project, waar uiteindelijk tientallen Plus-winkels bij worden betrokken, is een initiƫle investering nodig van enkele tonnen. Wageningen UR wacht nu op groen licht van de overheid voor een subsidie hiervoor.

Bron: Levensmiddelenkrant
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer