Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voorkeur voor regionale teelt

Duitsers zijn rabarbereters

Duitsland - Het rabarberseizoen begint. Volgens statistieken kiezen de Duitsers met name voor rabarber, die in eigen land geteeld is. Zo stamt circa 90% van de rabarber, die Duitse huishoudens consumeren, uit regionale teelt. De Duitse telers gebruikten in 2010 een areaal van in totaal 788 hectare voor de rabarberteelt. Ze oogstten zo'n 17.000 ton. Kenners maken onderscheid tussen rode en groene rabarber. De lichtzoete rode rabarber hoeft niet geschild te worden. Bij de mildzure groene tegenhanger moet dit wel gebeuren.



Rabarber is rijk aan mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en jodium en aan de vitamines C, A, B1 en B2. Een ander pluspunt: de voorjaarsklassieker is erg caloriearm en hierdoor een ideaal onderdeel van de maaltijd voor een lichte start in het warme jaargetijde.
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer