Men hoort tegenwoordig veel over het feit dat bevroren groenten en fruit gezond zijn. "Vitamines en mineralen blijven voor een deel beter behouden dan in verse groenten", zegt Hoppe. De groenten uit de supermarkt hebben namelijk al een lange transportreis achter de rug, voordat ze bij de klant aankomen. Diepgevroren groenten worden daarentegen direct na de oogst ingevroren. Ook de aangeboden kant-en-klaar maaltijden zijn gezond. De producenten hebben zich aangepast aan de wensen van de consumenten, die graag verse producten willen en zo min mogelijk toevoegingsmiddelen.
Hoppe raadt de consument aan om diepvrieswaren zo mogelijk aan het eind van de boodschappen in de winkelwagen te leggen of een koeltas te gebruiken. Thuis aangekomen moet men de producten direct in de vriezer leggen. De houdbaarheid is vervolgens sterk afhankelijk van het betreffende product. "Bij een pizza is de houdbaarheid afhankelijk van het beleg", zo legt de voedingsexpert uit. Bevroren groenten en fruit kunnen tussen de zes en twaalf maanden bewaard worden.