Nieuw onderzoekscentrum PepsiCo voor productinnovatie met groenten en fruit
Het Duitse centrum zal nauw samenwerken met de Global Nutrition Group, de afdeling van PepsiCo, die de missie heeft om door innovaties de omzet van het bedrijf uit gezonde producten in 10 jaar te verdrievoudigen. Hiervoor concentreert het zich op productvernieuwing met groenten en fruit, granen, zuivel en functionele voeding.
Het gebouw in Hamburg biedt onderdak aan een testfabriek voor dranken, die zo ontworpen werd dat deze geschikt is om verschillende types dranken te produceren. In het centrum ontwikkelen onderzoek- en ontwikkelingexperts van PepsiCo nieuwe producten en technologieën en stellen ze recepturen samen, die geschikt zijn voor productie op grotere schaal, zodat aan de vraag van de klant kan worden voldaan.
Verder zijn er laboratoria voor smaak- en productontwikkeling, kantoren voor het onderzoeks- en ontwikkelingsteam en opslagruimtes waarvan de temperaturen nauwkeurig kunnen worden geregeld, zodat kan worden getest hoe producten evolueren onder invloed van tijd en temperatuur. Dan is er nog een laboratorium waar drankverpakkingen worden ontwikkeld en zijn er volledig uitgeruste vergaderzalen voor belangrijke productvoorstellingen.
bron: PepsiCo Nederland