
"Oorspronkelijk komt dit hapje uit Japan en eigenlijk is er op elk moment van de dag wel een serveermogelijkheid. Je kunt de sushi eten bij het ontbijt, als garnituur, als tussendoortje en dessert", geeft hij aan. "De producten hebben een laag caloriegehalte en het is een originele manier om de groenten- en fruitconsumptie te verhogen."

Presentatie tijdens Fruit Logistica. Links Gaston De Baets (zaakvoerder) en rechts Luc Royackers (commercial)
Frutifresh is gespecialiseerd in het versnijden en verpakken van vers fruit uit alle werelddelen. Het aanbod bestaat uit verse mono-vruchten, fruitsalades en fruitsappen. "De groenten- en fruitsushi's worden nog niet bij ons gemaakt, maar bij onze leverancier in Frankrijk', geeft Luc aan. "Dit omdat de productievolumes nu nog te klein zijn om zelf te produceren. Toch verwacht ik op termijn wel dat we de groenten- en fruitsushi's hier in Sint-Truiden gaan maken, omdat hun populariteit erg toeneemt. We zijn de exclusieve verdeler van deze producten en de sushi is alleen op bestelling verkrijgbaar."

"Er zijn op dit moment twee verpakkingsmogelijkheden: De fruitsushi’s in een schaal van 28 stuks (gemengd) voor cateringgebruik, of een retailverpakking van 10 stuks met bijhorende vruchtencoulis. Voor de groentensushi’s is er eveneens een gemengde schaal van 28 stuks en een retail verpakking van 12 stuks met passende soja- en mirexwortelsausje."

De groenten- en fruitsushi is zo'n 5 dagen houdbaar. "Frutifresh werkt enkel met verse producten", legt Luc uit. "We willen de keten zo kort mogelijk houden en vinden het belangrijk om met de juiste transportpartner samen te werken met een zo breed mogelijk assortiment. Ons doel is tevredenheid over een vers product."
Voor meer informatie:
Luc Royackers
H-Fresh / Frutifresh
Schuurhovenveld 3110
3800 Sint-Truiden – België
Tel: +32-11670670
[email protected]
[email protected]
www.h-fresh.be