Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verrassende uitslag WK snertkoken en stamppotkoken

Een opvallende uitslag van het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken vrijdag 17 februari in Noorderpoort Euroborg Groningen. De jury was vol lof over de prestaties van de deelnemers. Het niveau van het koken was hoog. Dat bleek wel uit het aantal behaalde punten. Het lag erg dicht bij elkaar. De deelnemers streden om de zwaar verzilverde snertslaif en de zwaar verzilverde opscheplepel.



Voor het WK Snertkoken werd de 18 jarige Suzanne Mulder, leerling van het Dollard College in Winschoten, de nieuwe wereldkampioen 2012. Zij behaalde met haar recept het hoogst aantal punten 202. Suzanne deed voor het eerst mee. Het recept heeft ze samen met haar klasgenoten samengesteld en uitgebreid op school geoefend. Suzanne versloeg onder anderen een aantal professionele koks. Als tweede eindigde de 35 jarige chef kok Yassine Nassir uit Utrecht met 200 punten. Hij is ook auteur van een topper van een kookboek: De Kookkaravaan. Afkomstig uit Marokko heeft Yassine een heerlijk snertgerecht neergezet. Als derde eindigde Ineke Hoeksema uit Sappemeer met 198,5 punt. en als vierde Siena de Haan uit Bedum met 197,5 punt.
Voor het WK Stamppotkoken werd de chef kok van het Zorgcentrum Cleijenborgh Hans Everse uit Kapelle Zeeland, de nieuwe wereldkampioen stamppotkoken 2012. Met zijn bijzondere stamppot van rode bieten en gehakt van varkenswang kreeg hij 213 punten. Als tweede eindigde met 202 punten Fokko van der Struik uit Hoogezand. En als derde een leerling van het Noorderpoort College, David van der Valk, uit Groningen met 198,5.

Een deskundige jury heeft op verschillende onderdelen punten gegeven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit. Het was de hele dag een gezellige drukte, waar de bezoekers konden proeven van het eindresultaat. Dat viel bij menigeen goed in de smaak.

Voor het eerst heeft de organisatie Snert en Stamppotevenementen een samenwerking aangegaan met de stichting Make A Wish. De Regio ambassadeur Arno van der Heyden was de hele dag aanwezig en heeft de prijzen aan de winnaars uitgereikt. Met Make A Wish zal een verdere samenwerking worden uitgewerkt.
De hoofdsponsor Landjuweel uit Uithuizermeeden heeft de organisatie een langdurig contract toegezegd. Daarmee is de website totaal vernieuwd.

www.snertenstamppotevenementen.nl
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer