Verwerkte groentencampage slaat aan bij diëtisten
Uit het onderzoek van het Productschap Tuinbouw onder diëtisten blijkt verder dat de meeste diëtisten de campagne op de eerste plaats kennen van de folder, daarnaast ook van de Nieuwsbrief verwerkte groenten, symposia, artikelen en advertenties. Het bereik van de campagne via internet en de website is echter laag met een bereik van slechts 14%. De folder en de campagne worden beide met een cijfer van 7,5 goed gewaardeerd. Aan het online onderzoek in 2009 deden 421 diëtisten mee.
Verder blijk dat de campagne goed effect heeft gehad op de diëtisten, want 41% van de diëtisten die de campagne kent heeft folders opgevraagd en bijna 30% zegt de communicatie over verwerkte groenten te hebben aangepast naar aanleiding van de campagne. Ook hebben de diëtisten zelf hun kennis vergroot en is hun houding over verwerkte groenten positief beïnvloed. De diëtisten adviseren hun cliënten verwerkte groenten vooral vanwege het bereidingsgemak en als goed alternatief voor vers om voldoende groenten binnen te krijgen.
‘Mexicaanse bonenschotel’ winnend recept van receptenwedstrijd verwerkte groenten
Het recept van Maureen Hof werd door de jury als beste en meest passend bij de campagne verwerkte groenten beoordeeld. ‘Een smakelijk en makkelijk te bereiden gerecht met een variatie aan verwerkte groenten’, aldus de jury. Met de wedstrijd maken deelnemers kans op een heuse Homecookingparty met verwerkte groenten. Maureen was blij verrast met haar prijs. Een culinaire kok heeft voor haar en vijf gasten een heerlijk diner klaargemaakt bij haar thuis. De enthousiaste winnaar heeft genoten van de avond samen met haar vriendinnen.
Lekker, gezond en bovenal gemakkelijk te bereiden is de boodschap van de campagne voor groenten uit blik, glas en diepvries. Via de website www.verwerktegroenten.nl konden deelnemers hun receptuur inzenden. De wedstrijd werd ondersteund met een folder en op de website www.verwerktegroenten.nl.Van basisrecepten tot en met heel creatieve kookideeën werden ingestuurd. De Mexicaanse bonenschotel won vanwege de makkelijke bereiding en de variatie aan verwerkte groenten.
De kennis over verwerkte groenten is bij veel mensen nog laag. Verwerkte groenten bevatten net zoals vers bereide groenten volop belangrijke voedingsstoffen. Onterecht wordt nog al eens gedacht dat aan groenten uit blik, glas en diepvries conserveringsmiddelen worden toegevoegd. Dit is echter niet het geval. Verhitting zorgt ervoor dat de groenten lang kunnen worden bewaard. En door de efficiënte verwerking worden vitaminen, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen in de groenten optimaal behouden. In ongeveer 7 uur na de oogst zitten de groenten in hun nieuwe verpakking. Van veld tot verpakking werken telers en groenteverwerkers nauw samen. Elke fase van het verwerkingsproces wordt streng gecontroleerd. Alle partijen houden zich aan Europese en nationale wet- en regelgeving door landbouw, hygiëne en etikettering.
Vers verwerkt bevatten groenten uit blik, glas en diepvries volop waardevolle voedingsstoffen. Bovendien passen verwerkte groenten prima in het huidige eetpatroon. Snel en gemakkelijk: even opwarmen, kort koken, roerbakken of verwerken in salades. Ga voor informatie over voedingsstoffen in verwerkte groenten, feiten & fabels, verrassende recepten en tips naar: www.verwerktegroenten.nl. Tevens is hier het winnende recept te lezen.
De campagne ‘Verwerkte groenten, lekker en gezonder dan je denkt’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Gemeenschap.