Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Gebleekte’ groente smaakt minder bitter

Tholen - Het ‘bleken’ van groente verhindert de productie van bitterstoffen. Witlof, andijvie en cichorei smaken volgens een verklaring van de informatiedienst van de voedselveiligheid en landbouw in Bonn minder bitter. De planten worden om te bleken in het donker, bijvoorbeeld in een kelder, gezet, waardoor ze geen bladgroen produceren. Hun bladeren zijn daarbij blinkender en helderder.

Plantenveredelaars zijn er in geslaagd zelfblekende groentesoorten zoals bindsla en bleekselderie te selecteren. Andere soorten daarentegen moeten de verbruikers zelf bleken, om de bittere smaak tegen te gaan, adviseren de deskundigen. Andijvie kan bijvoorbeeld kort voor de oogst met een deksel afgedekt worden. Bij witlof en cichorei helpt het om de planten in het donker te bewaren en het blad met vochtig zand te bedekken.

Gerelateerde artikelen → Zie meer