Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet Nell van Provalor:

"Wij zetten restgroenten om in hoogwaardig groentensap"

Tholen - Kromme komkommers, gebroken wortelen en tal van andere groenten die esthetisch niet aantrekkelijk zijn om aan de consument geleverd te worden, verwerkt Provalor uit Vijfhuizen tot hoogwaardige groentensappen in de breedste zin van het woord. Wortelsap, rode bietensap, slasap, spinaziesap, broccolisap, zuurkoolsap preisap, courgettesap; Provalor produceert deze sappen zowel uit biologische als uit conventionele groenten. "De markt voor groentensappen groeit jaarlijks met 10% en wij groeien nog veel harder", vertelt algemeen directeur Piet Nell.



Hoewel de Nederlandse vraag naar groentensappen stijgt, is het niet tevergelijken met de vraag elders in Europa. "Meer dan 95% van onze sappenworden geƫxporteerd. In Duitsland is het verbruik van groentensappen -exclusief tomatensap - Europees gezien het hoogste met 1,25 liter per hoofd van de bevolking. Nederland staat onderaan de lijst met minder dan 0,01liter", vertelt Piet Nell. "In Nederland worden groentensappen hoofdzakelijk via de biologische winkels verkocht, terwijl je in andere landenconventioneel een groter assortiment groentensappen hebt."



"De manier waarop wij restgroenten verwerken is uniek. Onze activiteiten zijn dan ook gepatenteerd in Europa en de Verenigde Staten. Wij werken met groentenverwerkers, zoals snijderijen en wasserijen. Ruim 90% van groenten bestaat uit vocht en daar kun je hele leuke dingen mee doen. Het verwerken van reststromen is momenteel erg populair. Bij ons worden reststromen waardevolle co-producten in plaats van restanten", besluit Piet. "'Groente' appelleert aan 'gezond' en 'sap' refereert aan 'convenience', dus we begeven ons op een populaire markt!"

Voor meer informatie:
Piet Nell
Provalor
Kromme Spieringweg 248-B
2141 BR Vijfhuizen
Tel: 023-5581017
Fax: 023-5581870
www.provalor.nl

Gerelateerde artikelen → Zie meer