Tholen – Farm Pack uit het Zeeuwse Kapelle richt zich op de verwerking van agf-producten tot diepvrieseindproduct. "Tot 2001 deden we alleen maïs, tegenwoordig zijn we ook gespecialiseerd in zachtfruit en voorgebakken producten. Maar de basis is altijd maïs geweest", vertelt Linda de Regt, die samen met haar vader Jos de scepter zwaait over het bedrijf. "Farm Pack heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot Nederlands grootste producent van diepvries maïsproducten en Soft Fried-groenten en al onze producten worden in een schone en veilige omgeving geproduceerd."Bij Farm Pack zijn ongeveer 10 vaste medewerkers actief en zijn daarbij – afhankelijk van de drukte – nog eens tussen de twee en twintig uitleenkrachten werkzaam. Rens Vermue is sinds vorig jaar als verkoper in dienst om de Europese markt actief te betreden.

Linda de Regt
"We zijn oorspronkelijk begonnen met het leveren van verse maïs aan de veiling. Van lieverlee is dat steeds meer diepvriesmaïs geworden. In 2000 was er zoveel werk in de diepvriesmaïs dat we zijn gestopt met de afzet naar de versmarkt en nu telen we alles op diepvriesproductie. Alle teelt vindt plaats onder leiding van Farm Pack. Vorig jaar besloeg ons maïsareaal 140 hectare en dat is dit jaar wederom gegroeid", vertelt Jos. "Onze hoofdmoot beslaat producten uit eigen teelt, maar we hebben contacten met grote telers, die in tijden van een verzadigde markt, bijvoorbeeld hun spruitjes en paprika's bij ons brengen, die wij vervolgens blancheren en invriezen.

De 'maïspiek' bij Farm Pack ligt tussen augustus en half oktober. "Dan is het acht weken buffelen en draaien de machines twintig uur per dag. Maar dat zijn wel periodes waar we als personeel naar uitkijken", vertelt Linda. "Ook beschikken we over een unieke schoningslijn voor diepvriesfruit, waarmee we onder meer frambozen, rode bessen en bramen IQF-verwerken. Maar we maken ook nog eens 1.500 ton voorgebakken groenten per jaar, zoals uien, champignons en paprika's. Grote maaltijdproducenten behoren tot onze klantenkring."

Maar liefst 80% van de producten die Farm Pack aan de retail en foodservice levert, zijn bestemd voor de export. "Door de logistieke infrastructuur is de inzetbaarheid van diepvriesmaaltijden in de Nederlandse schappen minimaal. Als je in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië of Frankrijk gaat kijken is het diepvriesschap zo groot als onze fabriek", vertelt Linda. "Maar ook in Nederland leren de mensen meer diepvriesproducten eten. Suikermais uit de diepvries is in werkelijkheid veel verser dan de zogenaamde 'verse' maïs. Aan de kwaliteit van diepvriesproducten hoef je niet te twijfelen!"
Voor meer informatie:
Linda de Regt
Farm Pack
Nijverheidsweg 1
4421 SG Kapelle
Tel: 0113-341381
Fax: 0113-344257
www.farmpack.nl