Het zaadevenement 'Seed meets Technology' trapt van 25 tot en met 27 september 2018 haar vijfde editie af tijdens de – in de zaadwereld - bekende week 39 in Seed Valley. Hoogtepunt dit jaar is het symposium 'The future of seed treatment – is there a threat for treatment?' met sprekers van onder andere Limagrain en het Ctgb. Centraal staat het wegvallen van zaadbehandelingen en de visie daarop vanuit de techniek, zaadbedrijven en de regelgeving. Groei 
Het doel van het evenement is het organiseren van een meeting point voor bezoekers en bedrijven uit Seed Valley en ver daarbuiten. Zaadgerichte bedrijven die zelf geen open dagen organiseren zijn welkom om hun machines, diensten en nieuwe rassen te tonen op de beursvloer of op het proefveld. Dat bedrijven ook daadwerkelijk hun product tonen op de stand is tevens het uitgangspunt van de beurs. Daarnaast vindt er een programma plaats om op de hoogte te blijven van nieuwe innovaties en projecten. In 2014 ging de eerste editie van start met 15 deelnemers. Inmiddels is de oppervlakte 4 keer zo groot en ook het aantal deelnemers is gestegen naar bijna 50. Het evenement trekt ruim 1700 bezoekers van over de hele wereld.

Programma 
De komende editie organiseren vele deelnemers een eigen bijeenkomst met uiteenlopende onderwerpen. Zo geeft Volkmann een lezing over de transport van zaden en Seed-X organiseert een bijeenkomst over het vergroten van de teeltmogelijkheden en het verkorten van de teelt. Amphasys richt zich in haar bijeenkomst op verbeterde zaadopbrengst en - voorspelling door bewaking van de pollenkwaliteit en Incotec gaat in op big data en deep learning. 

De drie algemene symposia gaan dit jaar over nieuwe teelttechnieken, zaadbehandelingen en het creëren van waarde uit eigen data (dataverwerking). Bekijk het gehele programma online. Inschrijven voor een bijeenkomst of symposia kan online, vol is vol. 

Voor meer informatie: 
Seed meets Technology
www.seedmeetstechnology.com