Reinhard Busigel GbR ontvangt onderscheiding voor zijn totale energieconcept

Komkommerteler krijgt Beierse klimaatprijs

Met de 'Bayerischen Klimapreis Landwirtschaft, Garten- und Weinbau' worden nieuwe, innovatieve projecten bekroond waarmee agrariërs hun productie aan de klimaatverandering aanpassen en een bijdrage leveren aan een betere klimaatbescherming.Kansmakende projecten moeten zich door een pilotkarakter en creativiteit onderscheiden en zo mogelijk op andere bedrijven overdraagbaar zijn. Prijswinnaars worden bekroond in de drie categorieën landbouw, tuinbouw en wijnbouw. In de categorie landbouw worden er twee prijzen van 3.000 euro uitgeloofd en in de categorieën tuinbouw en wijnbouw elk één prijs van 3.000 euro. Als de jury kansmakende projecten dezelfde beoordeling geeft, kan de prijs over meerdere prijswinnaars verdeeld worden.


André Busigel neemt de prijs in ontvangst

Winnaar in de categorie tuinbouw werd dit jaar Reinhard Busigel GbR, een tuinbouwbedrijf uit Albertshofund dat in Bayern de pionier is op het gebied van energie-efficiënte kassen. Het bedrijf kreeg de prijs voor haar totale energieconcept.

Busigel was het eerste tuinbouwbedrijf in Unterfranken dat consequent de afvalwarmte van de nabijgelegen biogasinstallatie gebruikt. De familie is sinds elf generatie in de landbouw, fruitteelt en muntteelt actief. Sinds 1998 heeft het bedrijf zich op komkommers gespecialiseerd. Jaarlijks oogst het bedrijf circa vier miljoen komkommers.

Voor verdere informatie:
Reinhard Busigel GbR
Inh. André Busigel
Am Rothberg 2, 97320 Albertshofen
Telefoon: +49 (0)1705629496
andre@busigel.de
www.busigel.dePublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.