ook tomatenpromotie Hoogvliet

PLUS koopt 60.000 kilo tomaten op

Door de aanhoudende droogte en hitte zijn de kroppen sla, de appelen en peren kleiner, is de broccoli minder mooi van vorm en zijn er veel tomaten. Plus past daarom de eisen en standaarden vanwege deze bijzondere weersomstandigheden voor tal van producten tijdelijk aan. Ook heeft Plus een partij van 60.000 kilo tomaten van de vernietiging opgekocht. De consument kan deze tomaten vanaf vandaag voor 0,49 euro per kilo kopen bij de PLUS supermarkten. Hoogvliet heeft ook een tomatenpromotie om telers te steunen.
 
 

Aangepaste specificaties
Debbie Huisman, MVO specialist van PLUS: "Wij hebben contracten met leveranciers (en zij weer met hun telers) om vaste aantallen aan ons te leveren. Echter begrijpen wij ook dat dit een extreme situatie is. In samenwerking met onze leveranciers doen we er alles aan om aan de vraag van onze consument te kunnen voldoen. Wij motiveren hen om ons proactief te informeren over de situaties op de velden en in de kassen en vragen hen om ons minimaal 24 uur van te voren te informeren als er aanpassingen gedaan moeten worden aan de huidige specificaties als gevolg van 'onvoorziene omstandigheden'." Voor tal van producten zijn de specificaties tijdelijk aangepast, zonder concessies te doen aan de smaak. Het resultaat: kleinere kroppen sla, appels en peren, broccoli die minder mooi van vorm is en veel tomaten.

Acties Supermarkten
Supermarktketens Hoogvliet en Plus kopen extra tomaten op om deze te promoten in hun winkels. Plus maakt het persoonlijk, en noemt het een reddingsactie en noemt hun toeleveranciers met name in haar persbericht over de 'tomatenreddingsactie'. "Bij PLUS houden we van goed eten, en goed eten gooi je niet weg. Om voedselverspilling tegen te gaan én om de telers Jansen Hoeven, Kwekerij van der Houwen, Gebroeders Duijvestijn en Tomatenkwekerij Van den Belt te helpen, heeft PLUS extra tomaten ingekocht", meldt Plus. In totaal gaat het om 60.000 kilo die Plus morgen (vrijdag) voor 0,49 euro per kilo verkopen in alle PLUS supermarkten.
 
 
Ook Hoogvliet roept consumenten op tomatentelers de steunen. De retailer heeft sinds gisteren een aanbieding in de winkel liggen: 5 kilo Hollandse trostomaten voor 2,49 euro en twittert: "Help jij samen met ons onze teler van zijn trostomaten af?"
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven