Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
5e editie Dwars door de Kas:

Vol gas door schuur en kas

Tholen – Na een jaartje te hebben overgeslagen, kon er afgelopen weekend weer dwars door de kas gefietst worden in het Westland. Dit jaar zelfs twee dagen, dus zowel op zaterdag 9 als op zondag 10 juni trok er een fietsparade getooid met groene vlaggetjes langs alle deelnemende bedrijven. Soms kruip-door-sluip-door werden de mooiste plekjes van het Westland aangedaan, waarbij telkens achter de deur van een schuur weer een ander gewas te bekijken viel.
 
 
 
De organisatie kon al voor het weekend zo'n 860 voorinschrijvers noteren en door het mooie weer waren er ook vele honderden mensen die op de dag zelf zich spontaan nog inschreven bij één van de drie startpunten.
 
 
Op zondag gaf Westlandse streekdichter Dirk Den Hoed het startsein met twee gedichten.
 
 
Onderweg konden ouders met kinderen, opa's en oma's met hun kleinkinderen en ook vele andere geïnteresseerden door vooral sierteeltbedrijven fietsen.
 
 
Vanwege hygiëne blijkt het voor de organisatie steeds moeilijker ook groenteteeltbedrijven aan het evenement te binden. Bij tomatenteler Robert van Koppen van Prominent in Kwintsheul kon wel in de schuur gekeken worden en konden er natuurlijk tomaatjes geproefd worden. De fotograaf mocht bij hoge uitzondering wel snel even de kas in.
 
 
Ook twee radijstelers deden mee. Bij Daily Fresh Radish kon na een oversteek over een echte Westlandse schuit dwars door de kas gefietst worden.
 
 
In de kas bij Boeregoed konden deelnemers meedoen aan een prijsvraag door het aantal snoeptomaatjes in een doosje te raden.
 
 
Richard de Rijke, de tekenaar van de zeker in het Westland bekende strip 'Ben de Westlandse Bij', gaf in de kas bij Kwekerij Dragontree uitleg over zijn strips en de ontstaansgeschiedenis van de Westlandse glastuinbouw.
 
 
Trotse tuinders gaven onderweg tekst en uitleg bij hun gewassen. Getuige alle enthousiaste reacties kan het niet anders of ook volgend jaar gaat er weer door Westlandse kassen gefietst worden.