Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AH kweekt oesterzwammen op koffiedik bij AH Gelderlandplein

Vanaf 15 mei verkoopt Albert Heijn twee weken lang verse oesterzwammen gekweekt op koffiedrab in AH Gelderlandplein XL. In samenwerking met paddenstoelenleverancier GRO | Green Recycled Organics wil Albert Heijn een stap maken in het verduurzamen van de voedselketen en experimenteren hoe de klant hierop reageert.
 
Oesterzwammen kweken op koffiedrab
Albert Heijn heeft als doel de klant kennis te laten maken met een nieuwe, circulaire manier van oesterzwammen kweken om daarmee het voedselsysteem een stuk duurzamer te maken. Het circulaire principe werkt als volgt: het koffiedik wordt opgehaald uit een AH winkel, in grote tunnels staan honderden blokken stro met koffiedik, kalk en schimmelsporen. Na een paar weken doorgroei van het substraat wordt vervolgens de temperatuur verlaagd en ontstaat er een herfstachtig klimaat. Dan schieten de oesterzwammen uit de grond, zonder enig toedoen van bestrijdingsmiddelen. Als het experiment slaagt, wordt er gekeken naar opschaling van het ophalen van koffiedrab uit meer AH winkels en zullen er in meer AH winkels op koffie geteelde oesterzwammen verkrijgbaar zijn.
 
Smaakmakers
Oesterzwammen staan bekend als ware smaakmakers in de keuken. De vlezige structuur van de 'zwam' maakt ze ook een geschikt alternatief voor vlees. Ze zijn bovendien gezond, calorie- en vetarm én rijk aan mineralen, vitaminen en vezels.
 
Oesterzwammen gekweekt op stro met koffiedik, kalk en schimmelsporen
 
Albert Heijn experimenteert met productinnovaties
Albert Heijn stimuleert initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan het voedselsysteem en wil een bijdrage leveren aan een duurzame economie en groen ondernemen, het hergebruiken van materialen, grondstoffen en afvalstoffen. Daarom krijgt een aantal winkels de komende weken een flexibel schap voor het experimenteren of activeren van nieuwe productconcepten met mogelijkheden om te laten proeven en te verkopen.
Publicatiedatum: