Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse LTO verlangt uniforme regels voor grondgebonden bio kassenteelt in de EU

Het Europees Parlement heeft onlangs de wijzigingen binnen de Europese bio-verordening goedgekeurd, die vanaf januari 2021 moet gelden. Voor de tuinbouw zijn met name de bepalingen rond de biologische potplantenproductie en de regulering van de kassenteelt van grote betekenis.

Het 'Zentralverband Gartenbau e.V.' (ZVG) is blij dat ook in de toekomst de biologische teelt van keukenkruiden in potten is toegestaan. Daarnaast had de ZVG in haar stellingname de oorspronkelijke eis afgekeurd dat 80 procent van de grond in de potten uit de eigen biologische productie-eenheid van het bedrijf of uit het meest nabijgelegen biologisch producerende bedrijf moet stammen.

"Dit is voor onze bedrijven vrijwel niet te realiseren. We zijn blij dat de nieuwe regelingen nu uitzonderingen voor de potplantenproductie maken", aldus Bertram Fleischer, algemeen secretaris van ZVG.

Niet tevredenstellend zijn de uitzonderingen van grondgebonden teelt binnen de kassenteelt, deze beperken zich slechts tot enkele Noordse landen. Hier verlangde de ZVG een algemene toestemming voor de grond onafhankelijke teelt in organische substraten. De vereniging neemt het standpunt in dat de kassenteelt in organische substraten toegelaten zou moeten worden als biologische teeltprocedure. De ZVG verwacht dat in het kader van de tot 31 december 2025 geplande herziening er een voor de hele EU uniforme regeling zal volgen.
Publicatiedatum: